ПРОЈЕКАТ АМЕРИКЕ – „МАЧ АРМАГЕДОНА“

PROJEKAT AMERIKE – „MAČ ARMAGEDONA“

10 septembra 2021

Sjedinjene Države nameravaju da u potpunosti promene čitav arsenal interkontinentalnih balističkih projektila, i napuste LGM-30G “Minuteman III”, koji je ušao u upotrebu 70-ih godina prošlog veka.Prema kolumnisti popularne mehanike Kajlu Mizokamiju, Pentagon namerava da se osloni na rakete za strateško odvraćanje na zemlji (GBSD). U SAD-u, ovaj projekat je već dobio zvučno ime “Svord of Armageddon”.

Očekuje se da će “Armagedonski mač” postati ključna komponenta američke nuklearne trijade.

Impresivan je i iznos koji Amerikanci nameravaju da potroše na poboljšanje ove rakete – oko 61 milijardu dolara. Zanimljivo je da je najmanje šest milijardi dolara izdvojeno samo za izbor optimalne “GBSD” konfiguracije.

Međutim, ovako impresivni troškovi stvaraju probleme na putu implementacije ambicioznog projekta, jer ne odobravaju svi razvoj takvog skupog projekta, tražeći da se za modernizaciju postojećeg arsenala potroši mnogo skromniji iznos.

Stručnjaci kompanije “Northrop Grumman” rade na stvaranju te rakete. Jedinstvenost novine neće biti samo u aktivnoj upotrebi digitalnih tehnologija, koje bi trebalo da značajno povećaju efikasnost rakete, već i u sposobnosti projektila da za nekoliko minuta stigne do bilo koje tačke na planeti.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Armagedoncina :-))) Kauboji postali jehovci :-)))

 2. Rista says:

  Nije to još uvek tako strašno. I jedna i druga strana imaju slične arsenale, čak i sa najnovijim američkim raketama. Ali takva životinjska trka za apsolutnom pretnjom, odnosno uništenjem, uskoro će nas nagraditi sa nečim što će da udari kao 100 nuklearki na jedno mesto u roku od 5 do 10 sekundi, pa onda još po 1000 istih takvih. Eto kuda idu divlje svinje. Bre, tolike nuklerake raznih vrsta do danas a zastarele pa sada prave brže i jače. Aj bre upotrebte to dok još imamo neke bar mizerne šanse da preživimo. Ja i nisam toliko važan. Šta ima jedan tako star čovek da preživi kad sam već sve moguće i nemoguće preživeo? Da ne bih očekivao da preživim smrt? Ja sam toliko živeo do danas da neću ni hteti da preživim smrt. Već sada mi svejedno, ali ne mora to biti baš danas. Ja sam stava da što ne moram danas, odradim sutra. Mislim na mlade ljude celog sveta koji idu baš ka tom vremenu koje će doneti i apsolutnu nemogućnost preživljavanja, sećajući se sebe i koliko sam voleo život kad sam bio mlad. Čak toliko da sam više osećao ljubav nego život. Nisam ni znao šta je život al sam ga voleo. Pišam se na budućnost koju grade ti stručnjaci. Zapad je stvarno skrenu potpuno. Izgubili su kompas načisto. A tamo ih čekaju Rusija i Kina. Za sada još nije strašno, ali kroz koju godinu biće. U bre u kakve idiote se razvio taj Zapad. Prosto zastrašujuće šta sve imaju i jedni i drugi. Dabogda ništa više ne smislili dok sam ja živ, da bar na miru provedem starost. Idioti.

 3. Milutin says:

  To je već projekat u sferi antigravitacije. Ako to već imaju, neka tu tehnologija primene u humane svrhe. I podele sa celim svetom. Pa da Amerika opet postane ono što je nekad davno, davno, davno bila.

  • doktrina soka says:

   Nece moci oni nista dobro da podele sa svetom jer su to necastivi sto sve mrze od travke do coveka,zato i svet lici na sliku i priliku njihovu.

 4. Bilo jednom u Ameriki says:

  U Bibliji je zapisano da će upravo oni dobiti takav mač po glavi i da će njihov tata đavo da postrada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *