ПРОЈЕKАТ KОЈИ ЈЕ УПЛАШИО ЗАПАД: Русија ће исплатити 14.000 долара у готовини породицама…

ПРОЈЕKАТ KОЈИ ЈЕ УПЛАШИО ЗАПАД: Русија ће исплатити 14.000 долара у готовини породицама…

6 марта 2019

Русија је једна од неколико белих земаља, Мађарска је друга, која озбиљно гледа на то да наталитет буде позитиван. Ове земље, за разлику од САД и Западне Европе, схватају да ће, ако то не ураде, бити преплављене имигрантима који ће заменити њихову културу и престаће да постоје пише руссиа-инсидер.цом.

Погледајмо Путинова објашњава о томе зашто мисли да је његова политика важна.Поштоване колеге,

Дозволите ми да поделим неке детаље о нашим циљевима. Почећу са кључним циљем очувања наше нације, што значи пружање потпуне подршке породицама.

Русија је ушла у изузетно изазован период у смислу демографије, стопа наталитета опада.

Данас сам желео да говорим о новом пакету мера који је већ припремљен за подршку породицама.

Kао што знате, већ смо обезбедили исплату субвенција за прва два детета док не напуне 18 месеци.

Накнаде за прво дете се исплаћују из савезног буџета, а породице могу користити капиталну субвенцију за породиљско осигурање за друго дете.

Величина субвенције зависи од регионалног егзистенцијалног нивоа за дете.

Тренутно су ова издвајања резервисана за породице чији доходак не прелази износ минималних примања помножен са 1,5 по особи.

Почевши од 1. јануара 2020. године, предлажем подизање границе на два минималца по члану породице.

Ова мера ће повећати број породица које имају право на додатне накнаде за готово 50 одсто.

Око 70 одсто породица са једним или два детета моћи ће да користи помоћ Владе.

Друго. Старатељи који тренутно брину о деци са сметњама у развоју и особама са инвалидитетом од детињства примају додатак од само 5.500 рубаља.

Предлажем да се то повећа на 10.000 рубаља, почевши од 1. јула.

Треће. Приходи руских породица се, наравно, морају повећати.

Приступ би требало да буде врло једноставан: што више деце има, нижи је порез.

Предлажем повећање пореских олакшица за некретнине за породице са много деце.

Такође предлажем укидање пореза на 5 квадрата у стану и 7 квадрата у кући по сваком детету.

Што се тиче парцела које припадају породицама са много деце, предлажем да 600 квадратних метара буде ослобођено пореза, а то значи да ће већина парцела бити ослобођена пореза.

Четврто, Влада и Централна банка морају доследно одржавати политику смањења стопе хипотека на 9 процената, а затим на 8 процената или испод, како је предвиђено у извршној наредби из маја 2018. године.

Истовремено, наравно, треба обезбедити посебне мере подршке за породице са децом.

Прошле године покренут је програм преференцијалне хипотеке за породице које су имале друго или следеће дете.

Стопа за њих је 6 одсто. Све преко тога је субвенционисано од стране државе. Међутим, само 4.500 породица је искористило ту корист.

Али са овим програмом, они узимају кредит, почињу да плаћају рате, а грејс период се завршава. Kамата се заправо субвенционише само за прве 3 или 5 година.

Предлажем да се продужи накнада за цео период трајања хипотекарног кредита.

То ће захтевати додатна средства, а трошкови ће бити прилично високи: 7,6 милијарди рубаља у 2019. години, 21,7 милијарди рубаља у 2020. години и 30,6 милијарди рубаља у 2021. години.

Међутим, процењује се да програм обухвата чак 600.000 породица.

Имајући у виду одрживост и стабилност макроекономске ситуације у земљи и раст прихода државе, сматрам да је могуће увести још једну меру подршке за породице које имају троје или више деце.

Предлажем плаћање 450.000 рубаља директно из федералног буџета за покривање суме из њихове хипотеке.

Важно је напоменути да предлажем да се ове уплате врше ретроактивно, од почетка 2019. године, прерачунавајући је и додељујући релевантне износе из овогодишњег буџета.

Ако додамо ову суму породиљском капиталу, који се такође може користити за исплате хипотеке, добићемо преко 900.000 рубаља.

У многим регионима, ово је значајан део трошкова стана.

Желео бих да скренем пажњу Влади и Државној думи на ово питање. Ако буде потребно, буџет ће морати да буде прилагођен у складу с тим.

За то ће бити потребно додатних 26,2 милијарди рубаља 2019. године. Релевантни подаци за 2020. и 2021. су 28,6 милијарди рубаља односно 30,1 милијарди рубаља.

И последње, али не и најмање важно, порез на земљиште мора бити правичан.

Очигледно, катастарска или тржишна вредност земљишне парцеле може да се мења, али пореске стопе не смеју ићи горе и доле непредвидиво, као вожња тобоганом.

Већ смо ограничили годишњи раст пореских стопа за стамбену имовину на 10%.

Предлажем да се успостави иста граница за земљишне парцеле.

Kада грађевинске компаније граде социјалне објекте и пребацују их у државу или општине, оне морају платити порез на добит и ПДВ.

Морамо ослободити грађевинске компаније од овог оптерећења.

Ово ће послужити као подстицај за свеобухватни развој градова и општина, осигуравајући да породице имају све што им је потребно у близини својих домова: клинике, школе и спортске објекте.

Близу смо обезбеђивања општег приступа вртићима, али до краја 2021. године мораћемо да решимо проблем с дечјим вртићима тако што ћемо им омогућити да прихвате још 270.000 деце, укључујући и приватни сектор, са 90.000 места која ће се створити већ ове године.

Федерални и регионални буџети би требало да издвоје 147 милијарди рубаља за ове сврхе, у периоду од три године.

До краја 2020. године, све кључне владине услуге морају бити пружене у проактивном формату, где грађани само треба да пошаљу захтев за услугу која им треба, а систем ће се побринути за све остало, независно и аутоматски

Желео бих да нагласим да пакет мера за подршку породицама, које су данас предложене, није исцрпан списак иницијатива.

Имајући у виду изазове које намеће демографска ситуација Русије, ми ћемо наставити да усмеравамо све више и више ресурса у ову област.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI4 коментара

 1. samostalan says:

  Odlicno, neko da se najzad pozabavi belom rasom koja odumire.

  • Velika Metla says:

   самосталан,у свим тим "белим" земљама,на западу,жена одлучује колико ће деце да роди! А резултате такве "политике",у којој жена одлучује колико ће деце да роди,видимо сада,када се боримо с голим опстанко беле расе! И док год жене буду одлучивале колико ће деце да роде има да буде погубно по белу расу! Оне који не желе да имају децу треба ДЕБЕЛО опорезовати!

 2. Vesko says:

  Tako se to radi, medutim zasto je kamata na hipoteke tolika??? Banke Rusije pljackaju Rusiju i usporavaju joj rast tim kamatama?? to ne bi smjelo biti vece od 3-4% jer banke kreiraju novac bez pokrica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u