Пројекција ЕУ за Балкан – граница Европе

Projekcija EU za Balkan – granica Evrope

31 maja 2017

Piše: Tomislav Kresović

EU i novi „krstaški rat“ na Balkanu

Balkan je u novim projekcijama krstaških ratova“ zapadno katoličke politike prema Istoku odnosno islamu, ali i pravosolsalju i Rusiji. Strategija Evropske unije za Balkan je da ostane slepo crevo“ Evrope koje će biti pogodno za protektoralne i neokolonijalne poltike moćnih država EU. Planira se da Balkan bude deponija“ EU za nuklerani, hemijski, medicinski i drugi otpad, kao i da bude labaratorija“ regionalne nestabilnosti i granica „civilizacija“. Balkan zapravo treba da bude karantin“ za nadolazeći talas muslimana iz Azije, Afrike i Blsikog i Srednjeg Istoka. Države članice EU na Balkanu biće oficiri za vezu“ ovog protektoralnog modela pre svega Nemačke, Francuske, ali će i same kao provincije“ EU biti u znatno inferiornom položaju u odnosu na članice EU u Zapadnoj“ geopoltičkoj sferi. Planira se da države katoličkog sveta poput Slovenije, Mađarske, Hrvatske aktviraju kao zaštitnice od islamske pretnje, ali i širenja rusko-slovenskog i pravoslavnog uticaja koje se osećaju preko Bugarske, Rumunije ili Grčke. EU vodi borbu ne samo za novu organizaciju Unije i sprečavanje migracija muslimana, već i vidno potiskivanje i diskreditovanje pravoslavlja.

Pravoslavlje „remetilački“ faktor „nove“ EU

Pravoslavlje je remetilački faktor katoličko-protestantske EU. Tako će članice EU koje su pravoslavnog nacionalnog karaktera biti vidno diskreditovane i majorizovane na različite načine. Sada se u EU širi islamofobija, jača rusofobija ali se razvija i slovenofobija i otpor prema pravoslavlju. Zašto prema pravoslavlju?. Zato što pravoslavno učenje koje deluje koa nacionlani kod na Balkanu je u značaknoj meri suprsotavljanje i negacija ideologije new „age“ i stvaranja Svetske crkve u okviru progrma Novog svetskog poretka.Vatikanska ideologija podstiče ideju svetske crkve i tu vrbuje“ Carigradsku patrijaršiju da vrši pritisak na pravoslavne narode Balkana i Rusije. Cilj je zavada pravolsavnih balkanskih naroda sa Rusijom uz podršku Vatikana, i korišćenja islamskog faktora. Zbog toga moćne države EU i SAD sa NATO strategijom stvaraju sukob islama i hrišćanstva u Evropi, a žrtve“ tog sukoba treba da budu pravoslavne države koje će biti živi bedem“ Evrope protiv islama. Pravosavlje i Balkan se žrtvuju za katoličko-protestantsku moć. Zbog toga EU Balkan tretira kao deponiju“ ili evro-azijsku“ granicu Zapadne Evrope i Istoka u kojoj dominra Rusko-pravoslavna koncepcija i Tursko-islamska doktrina obnove Otomanskog carstva.Zbog toga Balkan ostaje na sporednim“ kolosecima EU. EU i NATO procenjuju da je Balkan zona nove odbrambene doktrine Evrope uz testiranje različitih strategija etničkih,religijskih i poltičkih sukoba koje su moguće po „dubini“ EU. Tako EU preko svojih katoličkih država treba da simulira“ pritisak na pravoslavne države na Balkanu,da bude odbrambeni štiti“ EU uz žrtvovanje pravoslavnih država prema islamskim. Ta strategija računa na latentne sukobe u BIH i Kosovu kao neuspelim državama“, širenju sukoba islama i pravoslavlja preko igara katoličko-protestantskih strategija. Muslimani na Balkanu i Albanci su odabrani da budu u konfliktu sa pravosalavnim narodima pre svega u Makedoniji, u Srbiji i BIH ali i ida se vrši proterivanje il isegregacija Srba na Kosovu i „uništenje“ odnosno dehristijanizacija Kosova.

Balkan „ Istureno „ili rastureno “ odeljenje EU?

EU Balkanu nudi neokolnijalni i protektoralni status na neograničeno vreme. Administraciija EU preko svojih komesara i emisara oput Fderike Mogerini ili Johnesa Hana državama zapadnog Balkana nude prelazno rešenje do prijema u EU a to je status isturenog“ odeljenja EU. Na ovaj način se jasno govori da Balkan odnosno države koje nisu u EU, a koji su kandidati ili će se pripremati za kandidatski staž“ svoj put u EU ne mogu završiti u skorije vreme .Prevedno isutreno odeljenje“ je statusu visokog stepena neodređenosti koja podrazumeva potpuno ispunjenje zahteva i otvaranje poglavlja EU bez konceta i saznajna o članstvu u EU. Status isturenog“ odeljenja više govori da je reč o rasturenom“ konceptu EU koji neće za duže vreme ne manje od pet godina primiti države kandidate u EU, ili će biti „zonska“ liga EU bez ključnih uticaja i odlučivanja uz benefite kao druge članice EU. Mogerinijeva je je poltičkim liderima iz Beograda, Prištine, Skoplja, Podgorice, Sarajeva i Tirane dala do znanja da će biti na dužem čekanju i da će se o članstvu država Balkana odlučivati kada se postigne dogovor unurar EU sa novim uslovima koji će biti znatno strožiji nego do sada. EU je formalno spremna da politički ne koči dalji proces pristupanja, sve dok se ne dođe do krajnje instance, odnosno konačnog ulaska koji može da traje više godina ili više decenija. Države Balkana koje su kandidati biće u obavezi da deluju u interesu EU i na sopstvenu štetu i da čekaju u red na poziv mngo ustupaka i poniženja kao i uz redukovanje sopstvenog suvereniteta i ekonomskih ali i poltičkih sloboda i sopstvenog nacionalnog interesa.Zbog krize u EU nema projekcija daljeg proširenja Unije i “vizije” kako će EU izgledati , koliko će brzina odnosno “krugova” će biti organizovana, i sa kojim pravima i obavezama.

(Vidovdan)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *