ПРОМЕНА ПОЛА: Оде ђетић у ђевојку

PROMENA POLA: Ode đetić u đevojku

9 aprila 2015

reg-djetic_620x0 567657Ode đetić u đevojku! Ovako dokoni šereti po Crnoj Gori komentarišu euforiju koja se podigla nakon prvog Crnogorca koji je rešio da promeni pol i napravi revolucionarni iskorak od mora do Durmitora. Uz njega je stala i država pa je za taj poduhvat odrešila kesu i pomogla sa 10.500 evra, što predstavlja 80 odsto ukupnih troškova.

Na „lageru“ za promenu pola, prema saznanjima „Novosti“, još je pet osoba iz Crne Gore, ali prioritet, zasad, imaju tri! Ne zna se da li su sve đetići ili đevojke, jer njihov identitet je nedostupan, pa se sve završava na nagađanjima.

U NVO „Kvir Montenegro“ podsećaju da procedura promene pola može potrajati prilično dugo, čak i nekoliko godina. Od svih faza, najkomplikovanija je prva (psihološka) koja se može obaviti u Podgorici, dok se ostale rade u Beogradu. Za đetića prvenca Fond zdravstva Crne Gore pokrio je troškove puta do glavnog grada Srbije, a lečenje je, kako ističu, odobreno na osnovu predloga konzilijuma lekara Kliničkog centra Crne Gore, kao i nalaza i mišljenja prvostepene lekarske komisije Fonda.

U Crnoj Gori „duži staž“ od promene pola ima rekonstrukcija himena kod devojaka i žena, i to uglavnom iz Nikšića i s Cetinja koje su svojevremeno pomoć tražile od beogradskog ginekologa akušera Dušana M. Protića! Istaknuti lekar je izjavio da ima pacijentkinja iz ova dva grada koje dolaze kod njega kako bi im uradio rekonstrukciju himena i učinio ih ponovo nevinim. Ta vest i te kako je zaintrigirala crnogorsku javnost i otvorila pitanje da li se „krpljenjem čednosti“ može spasti nevinost i moralnost žena i devojaka u krajevima u kojima su još na snazi patrijarhalne vrednosti? Ili gde je u svemu tome ljubav?

„NEVINE PORODILJE“

U karakteru Crnogoraca je i želja da u svemu budu prvi, pa i kada su žene u pitanju.

– A one vole da udovolje svima, pa i nama. U svakom slučaju, uskoro će moći da se čuje i ovo: „Dragi, ti si mi prvi posle treće operacije“. Ili će na porodilištima stajati obaveštenje: „Ne primamo nevine porodilje“ – komentariše u svom stilu poznati nikšićki aforističar Blažo Papović.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    A MILO ĐUKANOVIĆ, JEL ON PROMENIO POL? ILI JE JOŠ UVEK IZVANA MUŠKO A U DUŠI PI-ČKA.

  2. Zapadnjak says:

    Milo?Milo je nešto sasvim drugo jer ženski polni organ je muškarcima najvažnija stvar u životu.Milo je prika moj,ŠUPAK!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *