ПРОМЕНА ВЛАСТИ У ТУРСКОЈ могла би да натера РУСИЈУ ДА РАТУЈЕ НЕ САМО У УКРАЈИНИ (ВИДЕО)

PROMENA VLASTI U TURSKOJ mogla bi da natera RUSIJU DA RATUJE NE SAMO U UKRAJINI (VIDEO)

17 maja 2023

Analitičar Aleksandar Pavić kaže da bi ishod izbora u Tuskoj i eventualni poraz Erdogana mogao da bitno utiče na tok rata u Ukrajini.

– Ako Erdogan izgubi to može mnogo da promeni situaciju i da pruži krila Zapadu i Ukrajincima, odnosno da vrlo negativno utiče na Rusiju i na način vođenja rata u Ukrajini. Ako bi Turska napustila relativno neutralan stav i počela ozbiljnije da naoružava Ukrajinu, da pravi problem Rusima oko Bosfora, ili da se sučajno desi diverzija na Turskom toku, sve to bi jako negativno uticalo na Rusiju i ona bi, htela ne htela, bila primorana na eskalaciju sukoba i to ne samo u Ukrajini – kaže Pavić u intervjuu za poral Pravda.Pavić kaže da SAD pokušavaju da pokrenu nove krize i ratove u Aziji i Africi kako bi zaustavili proces jačanja Kine i Rusije, a da ni Balkan nije bezbedan u trenutnoj geopolitikoj situaciji. On objašnjava da su američke elite u panici, pogotovo strahuju da će Kina u naredne dve godine preuzeti primat u Svetu i zbog toga su spremni i na najesktreminije poteze kako se to ne bi desilo.

Kao jedno od najopasnijih žarišta Pavić navodi Pakistan gde izazivajući nestabilnost SAD žele da odseku važan pravac za kineski izvoz. Govoreći o Kazahstanu, Pavić objašnjava da ta zemlja povlači antiruske poteze, ali da ni Rusija, ni Kina ne smeju da dozvole sebi da Kazahstan u potpunosti padne pod zapadni uticaj.

Pavić smatra da rat koji se vodi nije samo u ekonomskom u vojnom sektoru, već je i rad za sistem vrednosti gde je pod posebnim napadom Pravoslavlje.

– Neko to naziva hibridnim ratom, ali ovo je zapravo totalni rat – kaže Pavić.

U intervjuu za Jutjub kanal Pravda on govori i o političkoj krizi u Srbiji, stanju opozicije, Kosovu i Metohiji, srpskoj diplomatiji i drugim aktuelnim temema.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. EkRostand says:

    Nažalost tako je kako Pavić govori.Ovo je jedna nemoguća situacija u kojoj Rusija nemože sebi dozvoliti poraz,ali i za USa nato poraz znači njihov kraj.Okreni obrni,sve vodi ka nuklearnom obračunu,kako to ovdje već više puta naglašava komentator Milorad,a onda smo da prostite svi naebali ko žuti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *