ПРОМЕНЕ КОЈЕ СУ ДУГО ОЧЕКИВАНЕ!

PROMENE KOJE SU DUGO OČEKIVANE!

29 septembra 2023

Čini se da se dogodilo ono o čemu su vojni blogeri i novinari mnogo pisali. Ruska vojska ima odlične šanse da dostigne kvalitativno novi nivo.

Novinar Sergej Mardan, podelio je dobre vesti na svom „Telegram“ kanalu. On je najavio, da će snage Ruske Federacije konačno imati punopravne izviđačko-jurišne brigade, čiji će zadaci biti prikupljanje obaveštajnih podataka u neposrednoj pozadini neprijatelja i juriš na utvrđenja. Pored toga što se organizaciona struktura ovakvih jedinica ne otkriva, nešto se ipak zna.„Nove formacije će biti deo kombinovanih armija i novoformiranih armijskih korpusa. Poznato je, da će uključivati jurišne trupe za probijanje slojevite odbrane, kao i izviđačke jedinice sposobne da vrše izviđanje na taktičkoj dubini“, piše Mardan.

Pored toga, jedinice će imati svoje tenkove, artiljeriju, laku oklopnu tehniku, i naravno, bespilotne letelice raznih tipova. Što se tiče vojnog osoblja ovih brigada, ono će dobiti sve neophodne veštine za efikasno vođenje borbenih dejstava u skučenim prostorima, kao što su bunkeri i druga utvrđenja i rovovi.

Publicista ne isključuje, da će se za obuku kadrova koristiti iskustvo borci PMC „Vagner“ koji su oslobodili Soledar i Bahmut, koje neki stručnjaci danas nazivaju najboljom jurišnom pešadijom na svetu.

„Ovo su sjajne vesti. Nakon završetka „Velike otadžbinske specijalne operacije“, ruska vojska će biti najopasnija vojna mašina na svetu, uz pomoć koje će Rusija razbijati deo po deo „Sveta posle 1991. godine“, navodi novinar.

Stručnjaci i vojni blogeri su mnogo govorili o ovoj temi prošle godine, napominjući potrebu za promenama. „Specijalna operacija“ je tokom godinu i po dana, otkrila mnoge probleme u Oružanim snagama RF, i ne može se ne radovati činjenici da ih se postepeno oslobađaju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Sta sve Rusija nema, ali ne moze da dobije rat. Ima li objasnjenja???

  • rade says:

   Ima.Nece da dobiju rat,jos uvijek.Unistavajuci zapadno oruzje pokazuju drugim zemljama da je Rusija jaca od zapada i da ce ih oni od sada zastititi od americkog zavrtanja ruku.Najbolji primjer je Saudijska Arabija.Usput Rusija sa tim istim zemljama prelazi na placanje bez dolara sto ce unistiti americku valutu,a takodje i sam Nato.Na red ce doci i Euro,i evropska ekonomija koja nece moci sa ovim cijenama gasa i nafte da opstane.

 2. Kulak says:

  Dobro bi bilo da mi Srbi otvorimo i pitanje našeg Kosova i Metohije na pravi način. Na šiptarskog zlikovca kurtija i njegove teroriste treba udariti sa svih strana. Srpska vojska mora brzim udarom izbiti na državnu granicu Srbije prema Albaniji i uspostaviti teritorijalni integritet i suverenitet Srbije u međunarodno priznatim granicama u kojima je Srbija članica UN. Prethodno treba sve operativno dogovoriti s Rusijom i Kinom.

  • RASPUCHIN says:

   " Nakon završetka „Velike otadžbinske specijalne operacije“, ruska vojska će biti najopasnija vojna mašina na svetu, uz pomoć koje će Rusija razbijati deo po deo „Sveta posle 1991. godine“, navodi novinar." Ovo je ključna rečnica u tekstu iako se sve započelo mnogo ranije (stalno navodim 02.01.1989.g. iako možda i ja griješim?). Kada se to uzme u obzir onda mi , Srbi , ne bi trebali rješavati samo pitanje KiM nego ponovo otvoriti pitanje razbijanja bivše države na našu štetu kao i ratnom i svakim drugim vidom odštete za sve što su nam radili od početka prošlog vjeka.

 3. milorad5 says:

  ima persida...ukraajina je mobilisala i mačke i poslala na front...stalno je odnos LJDSKE snage na fronu u korist ukrajine...rusi neće da gurnu državu u totalnu mobilizaciju jer nije potrebna i veća je šteta nego korist od toga trenutno, i zato se ovo dešava..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *