ПРОМЕНЕ НА РТС-У! Драган Бујошевић после Нове године одлази са чела јавног сервиса! Ево шта је разлог!

PROMENE NA RTS-U! Dragan Bujošević posle Nove godine odlazi sa čela javnog servisa! Evo šta je razlog!

10 novembra 2018

Kako „Alo!“ saznaje, Dragan Bujošević, direktor Radio-televizije Srbije, sredinom januara najverovatnije će otići u penziju. Tada će napuniti 65 godina, steći sve zakonske uslove za odlazak, a UO RTS-a, iako na to ima pravo, najverovatnije neće preporučiti da Bujošević ostane i završi mandat koji mu ističe 2020. godine.

Mnogi u RTS-u tu činjenicu komentarišu sa oduševljenjem, a kako saznajemo, Bujošević, koji se emotivno vezao za direktorsku fotelju, ovih dana izigrava detektiva i pokušava da sazna ko će doći na njegovo mesto. Kao glavnog kandidata za svog naslednika, kaže naš izvor, označio je proslavljenog reditelja Predraga Gagu Antonijevića.– Bujošević je opterećen činjenicom da će morati da ode sa RTS-a, konstantno priča da se mnogi ljudi i iz njegovog okruženja već preporučuju za direktorsku funkciju. Navodi imana mnogih voditelja i voditeljki, ali i urednika informativnih emisija sa javnog servisa. Ipak, poslednjih dana poverio se prijateljima da je ubeđen da će ga naslediti reditelj Gaga Antonijević. A još kada je video da je Antonijević opleo po njemu u medijima kritikujući ga što je odbio da na RTS-u emituje „Zaspanku za vojnike“, onda je rekao i da mu je to samo još jedna potvrda da je u pravu – kaže naš izvor. On dodaje, da je Bujošević priznao da je Antonijević čovek iz sveta filma sa odličnim menadžerskim sposobnostima, ali da ga to ne kvalifikuje dovoljno za tako važnu funkciju.

Sa druge strane, Antonijević za „Alo!“ kaže da Bujoševića smatra veoma lošim direktorom javnog servisa, ali da on nema ambicije da ga nasledi te mu poručuje da može da se opusti…

– Čovek je poslovni diletant i njegovi strahovi da ću ga ja naslediti su smešni. Ja jesam u Americi usavršio menadžerske sposobnosti, ali to nije važno, važno je da apsolutno nikada i ni pod kojim okolnostima ne bih prihvatio bilo koji stalni posao, ja pravim filmove i samo to me zanima. Tako da Bujošević može da se opusti, neću u njegovu fotelju – kazao nam je reditelj.

Inače, mediji su pisali da su za mesto direktora RTS-a zainteresovani marketinški stručnjak Nebojša Krstić, ali i Milivoje Mihajlović, bivši direktor Radio Beograda i nekadašnji direktor Kancelarije Vlade Srbije za odnose sa medijima.

(ALO)

KOMENTARI4 komentara

 1. Aleksandra says:

  Konačno da ode najveći lopov koji je RTS upropoastio....

  • filip says:

   Kakav najveći lopov,žestoka je konkurencija za velike i najveće,ovaj je samo slabić građanski.

 2. Bojan says:

  O hvala ti Bože, makar nešto da krene sa sa mrtve tačke! Čekamo i vesti iz akademije.

 3. Vesko says:

  Nadam se da ce ga Srbija na kraju osuditi na dozivotnu za subverzivni rad za racun neprijatlja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *