ПРОМЕНЕ У ИЗРАЕЛУ – ИЗАБРАН НОВИ ПРЕДСЕДНИК

PROMENE U IZRAELU – IZABRAN NOVI PREDSEDNIK

2 juna 2021

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu saopštio je da je za novog, 11. po redu predsednika Izraela izabran predsednik Jevrejske agencije „Sohnut“ Isak Hercog.

„Čestitam Isaku Hercogu izbor za predsednika države i želim mu mnogo uspeha u ime svih stanovnika Izraela“, napisao je Netanijahu na Tviteru.

​Kako saopštava radio-stanica „Galej Cahal“, za Isaka Hercoga glasalo je 87 od 120 poslanika, dok je za pobedu bio neophodan najmanje 61 glas. Hercog će na dužnosti predsednika zameniti Ruvena Rivlina.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rista says:

    Koliko sam ja razumeo te šarade do danas, ima država i vremena kada je precednik ustvari sve u državi, a to su danas Amerika, Srbija, Rusija, Kina, i još neke druge. Ima država gde je precednik kurto...n, ovaj, kondom, kao što je danas Britanija, Izrael, Rusija za vreme Medvedeva koji je bio samo papir, Srbija za vreme Nikolića koji je bio klozet papir podmazan šljivovicom i još neke druge države. Šta je premijer u Belorusiji? Nemam pojma ni da li ga imaju. Premijer je precednik vlade i većinom snjim razvlače ekonomske laži i prevare. Državom rukovodi jača ličnost tj. ona koju svi radije slušaju i koje se više boje. Drugim rečima, u Izraelu nema nikakvih promena. Došo novi premijer a stari očo u staro gvožeđe i nikom ništa. Ako precednik može i ima ovlašćena da povede rat i da smenjuje generale i ostale, onda premijer nije niko i ništa. Službenik, u najboljem slučaju. Ako ta ovlašćčenja ima premijer a ne precednik, onda je precednik klozet šolja koja služi u korisne svrhe. Ta današnja uređenja država su jako klizava. Kada narod nešto ne voli i malo je više nezadovoljan, onda mu gurnu slabiju ličnost da se napase trave a od promena nikad nema ništa. A pošto su u Izraelu svi već mentalno fanatizovani i preplašeni, a svi na vrhu isti, nema nikakvih promena. Promena jedne ličnosti je privatna promena jednog kluba ljudi ali na državnom nivou nije nikakva promena. Tako su rekli sve će se promeniti sa Krivokapićem a ja sam jedan jedini i usamljen koji je rekao da je Krivokapić Đukanovićev čovek. A onda me svi pljuvali i naši Srbi ni dan danas nemaju pojma niti mogu prihvatiti da su litije, basnoslovno i legendarno "buđenje" naroda, totalna glupost. Litije su samo religiozno drkanje naroda po sistemu a la veliki rodoljub Obradović i služe za brisanje tragova pederskih orgija po Beogradu u Đukanovićevih orgija po Crnoj Gori. Brez pušaka i jatagana nikad se ništa nije menjalo a danas su te sitne stvari zamenili nosači aviona i bez njih moš slobodni ostati u klonji i posmatrati kako razvaljuju države brez nosača. Ni oni nisu neko mudo ako dođe do upotrebe atomki, ali kad u jednoj državi nemate ni atomke ni nosače, imate klozete. Taki be svet danas.

  2. persida says:

    Posle Mila, dosao je Milo. A posle Vucka, docice Vucko. To nije jasno samo deci iz obdanista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *