Промоција српске поезије

Promocija srpske poezije

12 avgusta 2017

PESNICI Danica Vukićević i Dragan Jovanović Danilov predstavljali su Srbiju na nedavno završenom poetskom festivalu „Živi glasovi Mediterana na Mediteranu“ u Setu, gradu na jugu Francuske, rodnom mestu Pola Valerija i šansonjera Žorža Brasansa.

Ova tradicionalna smotra okupila je osamdeset pesnika, veliki broj vrhunskih muzičara iz mediteranskih zemalja i impresivno veliki broj slušalaca poezije. Našoj pesnikinji Danici Vukićević ukazana je posebna čast da ima samostalan nastup čitanja uz razgovor, dok je Danilov nastupio s vodećim francuskim pesnikom Lionelom Rejom.

– Bilo je zaista fascinantno videti to mnoštvo ljudi koji drže luksuzno odštampanu knjigu-katalog-program i idu s jednog mesta čitanja na drugo. Neki od pesnika govorili su poeziju u čamcima, na tri stotine metara od obale, a pojedini pesnici u pet sati ujutro u okviru programa „Zora na plaži“. Čak je i taj program u rane sate privlačio određenu publiku – opisuje Danilov, za „Novosti“, atmosferu uglednog festivala.

ANTOLOGIJA

PESME Danice Vukićević i Danilova objavljene su u antologiji svih pesnika, učesnika festivala, u originalu i u prevodu na francuski jezik.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Danilov nije ni medju 100 najboljih srpskih pesnika. Postavlja se pitanje: zasto bas on predstavlja srpsku poeziju u Francuskoj? Njegova poezija je gomila nepovezanih metafora koje nemaju nikakavog smisla, totalna budalastina koju niko ne cita.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *