Pronađen izgubljen snimak na kom Monika Levinski zavodi Klintona

Pronađen izgubljen snimak na kom Monika Levinski zavodi Klintona

2 avgusta 2013

Klinton LevisnkiPetnaest godina nakon skandala zbog kojeg je tadašnji predsednik SAD-a gotovo smenjen, u javnost je dospjela audiosnimka kojom Monica Levinski nudi Bilu Klintonu vrući susret u Ovalnoj kancelariji, prenosi “Jutarnji list”.

– Znam da ćeš sutra naveče biti sam, imam za tebe dva prijedloga… Mogla bih skinuti svu odeću sa sebe i… znam da bi uživao – čuje se na snimci.

Snimku koja je nastala 1997., godinu dana prije skandala, sačuvao je čistač iz Bijele kuće.

Četverominutni razgovor, u kojemu pokušava namamiti Klintona da se vide, bio je snimljen, ali smatralo se da je snimka uništena nakon razotkrivanja njihove veze. To ipak nije bio slučaj. Dospela je u ruke čistačici koju su unajmili prijatelji Levinske i koja je materijal trebala uništiti, ali je ipak sačuvala snimku koja je sada izašla na videlo.

Na snimci Monica uvjerava Klintona da će biti uporna “jer ga doista želi vidjeti”. Na kraju mu nudi dva izbora: mogli bi se susresti u kancelariji ili pogledati film. Objašnjava mu kako bi mu sekretarica trebala isplanirati raspored tako “da se mogu maknuti”, a da se njihov susret ne snima.

– Ja bih se mogla ušuljati i možemo imati lijepi mali susret, 15 minuta ili pola sata – tvrdi ona te dodaje “da je on ne može odbiti jer je previše slatka i divna i jer ubrzo neće više biti ovdje pa da može tako svratiti”

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *