ПРОНАЂЕН ДОКАЗ ДА ЈЕ КОРОНА ВЕШТАЧКИ НАПРАВЉЕНА? Сви трагови воде у један град!

PRONAĐEN DOKAZ DA JE KORONA VEŠTAČKI NAPRAVLJENA? Svi tragovi vode u jedan grad!

13 juna 2020

Dvojica naučnika, jedan britanski i jedan norveški, objavili su nedavno studiju iz koje bi se moglo zaključiti da je virus SARS-KoV-2 veštački stvoren u laboratoriji.

Prema radu objavljenom u jednom časopisu protein “spajk” (šiljak) novog korona virusa sadrži neke sekvence za koje se čini da su veštački umetnute kako bi se uspešnost virusa povećala.U sažetku rada i kasnije u njegovoj razradi norveški virolog Birger Sorensen i britanski onkolog Angus Dalgleiš tvrde da su identifikovali „umetnute delove postavljene na površini šiljaka SARS-KoV-2“ koji su ključni za komunikaciju virusa s ljudskim stanicama i za ulazak u njih.

Sorensen je za norvešku televiziju NRK rekao da virus ima svojstva koja se uveliko razlikuju od drugog koronavirusa, uzročnika SARS-a, te da ona nikada nisu otkrivena u prirodi. Utvrdio je da Kina i Sjedinjene Države sarađuju dugi niz godina na istraživanju korona virusa kroz studije o „sticanju funkcija“ u kojima se patogenost ili prenosivost virusa može povećati kako bi se bolje razumeli.

Britansko-norveškom dvojcu u tezi se pridružio Sir Ričard Dirlav, čelnik britanske tajne službe MI6 od 1999. do 2004.

Štaviše, on je u svojim tvrdnjama otišao još korak dalje – tvrdio je kako istraživanja Sorensena i Dalgleiša pokazuju da je pandemija možda započela na Virološkom institutu u Vuhanu. Dodao je kako smatra da je malo verovatno da je virus bio namerno pušten, ali je istakao da je Kina očito pokušala da prikrije propust.

Ovo nije prvi put da se javljaju takve teze. Kineski i američki političari već mesecima razmenjuju uzajamne optužbe na temu Kovida-19.

Otkako je korona virus stigao u Sjedinjene Države, visoki zvaničnici administracije Donalda Trampa promovišu glasine da je nastao u Virološkoj laboratoriji u Vuhanu.

Kineski zvaničnici nisu im ostali dužni. Na prime, Žao Lijian, portparol i zamenik glavnog direktora Odeljenja za informacije ministarstva spoljnih poslova Kine, preko Tvitera je poručio:

„CDC je uhvaćen na delu. Kada se u SAD-u pojavio nulti pacijent? Koliko je ljudi zaraženo? Koja su imena bolnica? Možda je američka vojska donela epidemiju u Vuhan. Budite transparentni! Objavite svoje podatke! SAD nam duguje objašnjenja!“

Komentarišući novu studiju virolozi ističu da se slični umeci, kakvi su u novoj studiji otkriveni u SARS-KoV-2, u genomu prirodno javljaju kod drugih virusa, na primer kod drugih koronavirusa i HIV-a.

U radu norveško-britanskog tima, kao argument koji bi mogao ići u prilog tezi o veštačkom poreklu virusa, između ostalog se spominje i navodna činjenica da virus od pojave u ljudskoj populaciji slabo mutira. To bi trebalo da podrazumeva da je već od ranih dana pandemije bio dobro prilagođen prenosu među ljudima.

Ali, ta teza takođe ne stoji jer brojna istraživanja jasno pokazuju da SARS-KoV-2 stalno mutira.

Za potpunije razumevanje dvojbi oko britansko-norveške studije važno je takođe napomenuti da bi Sorensen mogao imati ličnog interesa u medijski atraktivnim tezama o veštačkom poreklu novog korona virusa.

Naime, rad objavljen prvenstveno predstavlja argumente za razvoj Biovak-19, vakcine kandidata za Kovid-19, koje je trenutno u naprednom pretkliničkom razvoju. A Sorensen ima finansijski interes u priči jer radi za Imunor, norvešku kompaniju koja stoji iza vakcine.

Konačno, tezu o veštačkom poreklu virusa već su ranije, uz naučnike, odbacile i američke tajne službe. U novom slučaju odbacili su je i britanski obaveštajni izvori.Naime, prema pisanju londonskog Tajmsa, u britanskom MI5 ideju doživljavaju kao „glasinu i zaveru“ uporedivu s tvrdnjama antivakcinalističkog pokreta.

U tekstu se, među ostalim, ističe da se Dirlav (75) već ranije našao na udaru kritika zbog promovisanja „pogrešnih podataka“ u istrazi Džona Čilkota koja je pokazala da rat u Iraku nije bio jedino moguće rešenje kako se to tvrdilo u britanskim političkim vrhovima pre početka intervencije.

(Index.hr)

KOMENTARI5 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Bash te briga... Tu je... Shta da se radii.... Mala avantura.... Bolje mrtav nego zhiv....

 2. Lazar says:

  Dobro jutro, Kolumbo...

 3. test01 says:

  Vec je vise naucnika ukljucujuci Nobelovca koji je pronasao virus AIDS objavilo da je virus 100% iz laboratorije i da su kodovi AIDSa (side) umetnuti u virus. Pogledajte kako sve te tajne sluzbe rade na uklanjanju cinjenica i zataskavanju da je ovo bioloski rat i humanitarni zlocin koji oni koriste za ekonomske dobitke i da stave narod pod kontrolu itd. Uzas !!!

  • doktrina soka says:

   Uzas, a nasi se prave blesavi ili stvarno jesu, pojma nemaju, samo se frljaju brojkama.

   • Cp6a says:

    Niko se ne pravi blesav, nego povodom toga i nema šta posebno da se učini. Da ima, druge mnogo veće i jače zemlje bi već to učinile. Na nama je da kakogod znamo tog virusa stavimo pod kontrolu, bilo da se radi o biološkom napadu ili prirodnoj pojavi. Od toga zavisi i kako ćemo dočekivati buduće napade, kao organizovan narod ili kao ovce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *