ПРОПАЛИ ПРЕГОВОРИ АМЕРИКЕ И БЕЛОРУСИЈЕ: Лукашенко одмах позвао Путина

PROPALI PREGOVORI AMERIKE I BELORUSIJE: Lukašenko odmah pozvao Putina

31 avgusta 2019

Predsednici Rusije i Belorusije, Vladimir Putin i Aleksandar Lukašenko, razgovarali su telefonom, saopštila je pres-služba beloruskog lidera.

Kako se navodi, razgovor je obavljen na inicijativu beloruske strane. Političari su razgovarali o razvoju bilateralnih odnosa, kao i o radu na realizaciji sporazuma između država. Predsednici su razmenili mišljenja o međunarodnim pitanjima, navodi se u saopštenju.Kasnije se na sajtu Kremlja pojavio tekst rođendanske čestitke Lukašenku.

„Četvrt veka se nalazite na čelu Belorusije, radeći na jačanju međunarodnog autoriteta država i rešavanju socijalno-ekonomskih zadataka koji pred njom stoje“, rekao je ruski lider.

Razgovor Putina i Lukašenka je održan dan nakon posete savetnika predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džona Boltona Minsku. Na kraju razgovora sa predsednikom Belorusije, on je izjavio da sastanak nije doneo konkretne rezultate, ali je naglasio važnost dijaloga o postojećim problemima. Bolton je saopštio da nije razgovarao sa Lukašenkom o uspostavljanju diplomatskog prisustva na nivou ambasadora.

KOMENTARI4 komentara

 1. teoretičar says:

  Kada u Srbiji neko pomene nacionalno, onda to Zapad tretira kao nacističko. Kakvo je to stanje ili funkcija "savetnik predsednika za nacionalnu bezbednost"? Jel to visoka funkcija kao Gebels u Nemačkoj? Zar Amerikanci ne nazivaju "nacionalno" nacističkim? Pa kako onda mogu imati takvu funkciju? Predlažem bar jednog od komentatora ovde, a ima ih najmanje dvadesetak, za Vučićevog savetnika za nacionalnu bezbednost po ugledu na američku funkciju. Nama to treba dvaes puta više nego Americi. Možda mi to i imamo, ne znam.

   • teoretičar says:

    da niste žurili dok ste kucali, verovatno ne bi ispalo ovako dvostruko tačno

 2. Slobodanka says:

  Za Belorusiju bi bilo značajno zdravstveno bolje da što pre napravi zajedničku državu sa velikom i značajno jačom sestrom Ruskom Federacijom. Belorusija je po svom obliku suviše isturena u svet Zapada, taman zgodna i za vršljanje i za amputaciju. Najčešće se pominje Lukašenko kao najveći kočničar moguće integracije. Lukašenko izgleda da bi voleo da se dogodi Evromajdan u Minsku, kao u Kijevu. U tom slučaju, da li će on uopšte uspeti da pobegne kao Janukovič ili će Zapad biti još efikasniji te na "Janukoviča 2" , tj. na LuD(k)ašenka biće izvršen atentat? Ludašenko - Lukašenko.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *