ПРОПАО МУ БИЗНИС: Радници јуре Чедомира Јовановића за плате!?

PROPAO MU BIZNIS: Radnici jure Čedomira Jovanovića za plate!?

5 avgusta 2015

pol-jovanovic 5765Zaposleni u subotičkom „Agrohubu“ tvrde da im gazda Čedomir Jovanović, lider LDP, duguje i po pet plata, dok u toj firmi to negiraju.

Ištvan Bokor (59), bivši radnik „Agroposlova“ i „Agrohuba“, tvrdi da je zbog neisplaćenih zarada dao otkaz.

– Počeo sam da radim u „Agroposlovima“, gde je direktorka bila Jelena Jovanović, supruga Čedomira Jovanovića. Zarada je trebalo da mi bude 29.000 dinara, a prvu platu dobio sam u decembru. U januaru smo prestali s radom jer nije bilo sirovina – kaže Bokor.

Radnici su vraćeni na posao krajem februara. Rečeno im je da su „Agroposlovi“ u stečaju, da sve ostaje isto uključujući i korišćenje brenda „Fidelinka“, osim što se firma zove „Agrohub“ i vodeću funkciju preuzima Čedomir Jovanović, koji je i jedini vlasnik firme. Zaposleni ne žele da govore javno o neisplaćenim zaradama.

– Oni koji su dobili i dali otkaze u maju i junu nisu dobili ni dinara. Radnici u testari su dobili majsku, a u mlinu – martovsku platu. Niko nije dobio obračunske liste za decembar, januar i februar, a nisu nam dali ni poreske prijave za prošlu godinu. Agonija traje od prošle godine, a od 18. juna nemamo ni zdravstvene knjižice – tvrde radnici.

Oni su se obratili subotičkom ombudsmanu Zlatku Marosiuku, što potvrđuju i u Kancelariji zaštitnika građana.

– Ombudsman nam je rekao da je proverio njene navode i da su tačni. Rečeno nam je da je predmet u toku – kaže jedna od nezadovoljnih radnica.

U „Agrohubu“ demantuju

– Koliko znam, radnicima su isplaćene zarade. Za period kada mlin nije radio osnovana je firma „Agrohub“, napravila je ugovor sa „Fidelinkom“ i preuzela obavezu stare firme za radnike i to je isplaćeno. Tvrdnja da se nekome duguje pet zarada nije istinita – kaže Zoran Popović iz „Agrohuba“.

Čedomir Jovanović nije odgovorio na pitanja „Blica“ o tom slučaju.

(Blic)

KOMENTARI4 komentara

 1. Dux says:

  Nema plata-UŠMRKANO SVE!!! :-)

 2. Goran says:

  Ma nije tocno,,,,,,, jos uvijek se usmrkava :-)

 3. Dux says:

  @ Goran Biće da si upravu-a izleda i kvarcanje mu prija!!!! :-)

 4. goran says:

  prvo otkud narkomanu pare za firmu a drugo zar nasa uredjena drzava nema ispekciju i uredjene zakone koji to pregledavaju kad zatvori firmu onda mu idite kuci da naplatite sta vam duguje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *