ПРОПАО ПОКУШАЈ ВЕЛИКОАЛБАНСКЕ ПРОПАГАНДЕ УСРЕД БЕОГРАДА: Заветници прекинули манифестацију „Мердита“ (ВИДЕО)

PROPAO POKUŠAJ VELIKOALBANSKE PROPAGANDE USRED BEOGRADA: Zavetnici prekinuli manifestaciju „Merdita“ (VIDEO)

1 juna 2017

Srpski sabor Zavetnici održao je protestnu konferenciju ispred Doma omladine u Beogradu povodom otvranja festivala „Merdita – dobar dan“. Zavetnici su priredili i izložbu fotografija Srba stradalih u terorističkim akcijama OVK. Okupljenima se obratila portparol Zavetnika Milica Đurđević koja je rekla da je nedpustivo da se u centru Beogradu održava promocija „nepostojeće autohtone kosovske kulture“ i da je jedini kulturni trag koji su Albanci ostavili na Kosmetu jesu porušene srpske svetinje.

Ona je podsetila da Albanci žele da Srbima oduzmu kulturnu baštinu na Kosovu i Metohiji i da je taj festival u sklopu te albanske strategije.

– Smatramo da je nedopustivo da se u centru Beograda četvrti put za redom organizuje festival „Mirdita – dobar dan“ koji ima za cilj promociju nezavisnog Kosova i predstavljanje nekakve autohtone kosovske kulture, koja ne postoji, niti je ikada postojala. Na spisku najvećih sponzora ovog festivala se nalaze najuticajnije ispostave atlantističkih centara moći na Balkanu, među kojima su –  fondacija braće Rokfeler, ambasade SAD i Norveške, Kosovska fondacija za otvoreno društvo, pa čak i Ministarstvo kulture, omladine i sporta tzv. ”Republike Kosovo”. Sami organizatori su prozapadne nevladine organizacije poznate po izrazito antisrpskim stavovima i antiustavnom delovanju – rekla je ona medijima.

Ona je pozvala državne organe da spreče dolazak Atifete Jahjagu.

– Pozivamo državno rukovodstvo da otkaže gostoprimstvo bivšoj predsednici tzv. Kosova, Atifete Jahjagi, jer bi njen dolazak značio poniženje svih žrtava srpskog naroda, dostojanstva svih građana Srbije, ali i degradaciju našeg državnog suvereniteta i integriteta. Za Zavetnike je njen dolazak apsolutno neprihvatljiv i mi ćemo se boriti svim legalnim i legitimnim sredstvima da tako nešto sprečimo.

Đurđević je ukazala da je izložba usmerena i na prikazivanje navodnih srpskih zločina nad albancima na Kosmetu dok u potpunosti igoniriše srpske žrtve.

Nekolicina članova Zavetnika uspeli su da uđu u salu u kojoj je trajao performans koji aludira na silovanje Albanke od strane srpskog vojnik i iskazali su protest zbog velikoalbanske propagande u Beogradu. Zavetnici su svoj protest iskazali pevajuću pesme o Kosovu i Metohiji, držeći slike zločinaca OVK, i skanidirali „Kosovo je srve Srbije“ nakon čega je performans prekinut a organizatori i gosti su se povukli u drugi deo Doma omladine.

(Pravda)

KOMENTARI9 komentara

 1. Kosovac says:

  Nažalost, pevanje nije baš neki način borbe ukoliko za protivnika imaš okupatorsku vlast.

 2. milos says:

  Svaka cast

 3. micky says:

  Vala krivaku da neko nesto i konkretno uradi a ne samo ko mazge da kukumacu. Postovanje.

 4. Pastrovic says:

  Bravo, bravo, bravo!Samo, ako ikako moze bez pjevanja. Hehe, nadmasili ste onu nemuzikalnu navijaclu rulju.

 5. Batina says:

  Dobro je srbska omladina se budi, treba oznaciti zlikovce i ozbiljno se spremati za borbu.

 6. Miroslav says:

  Ocigledno je da je pocela ofanziva na Srbiju. Za dva dana, prvo fasisticka organizacija crnih nakaza, pa zapadno siptarski placenici. Vazno je da imenom i prezimenom oznacimo domace izdajnike, zbog vremena koje ce nam ubice sa zapada nametnuti...

 7. neko says:

  svaka cast, skidam kapu. Bravo, kad nece regularna vlast da se bori...

 8. Miodrag says:

  Ovde kad imaš para,obraz ti ne treba.Za pare može-sve! Dozvoljavas da te neko vredja na tvom sopstvenom kućnom pragu i praviš se lud na sve uvrede i morbidnosti. Čekam jos samo da vidim dokle će ta "demokratija" prodanih duša da traje. Mi smo,izgleda,definitivno izgubili svoju čast i obraz-zbog para i za pare.Fuj!

 9. zucman says:

  Pa ovo prevazilazi svaku meru. Ali pazite, ovo je cetvrti put. Znači održava se još od 2014-e Pa, mora svedržeći u Srbiji da se dodvori sotoni sa zapada da bi pokazao da je najservilniji, da je faktor stabilnosti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *