ПРОПАО покушај војног пуча у Турској!? ОТКРИВЕН ВОЂА ПУЧА!

PROPAO pokušaj vojnog puča u Turskoj!? OTKRIVEN VOĐA PUČA!

16 jula 2016

3250U prestonici Turske vodile su se ogorčene borbe a prema izveštajima državnih organa ima više od 60 mrtvih. Smenjeno je 29 pukovnika i pet generala, a uhapšeno 754 vojnika.

Vojska u Istanbulu se predaje, ali nema pouzdanih podataka o situaciji u Ankari.

Oko 200 nenaoružanih vojnika napustilo kasarne u Ankari i predalo se policiji, navode turski mediji.

U toku su hapšenja pučista. Erdogan najavio čistku u vojsci. Avioni su upućeni da unište helikoptere koji su dejstvovali u Ankari i Istanbulu.

Turska vlada tvrdi da u potpunosti kontroliše Ankaru. Ukoliko je to tačno, pokušaj vojnog udara u toj državi je propao.

OTKRIVEN VOĐA VOJNOG PUČA!

Vođa pokušanog vojnog puča u Turskoj je pukovnik Muharem Kose, javila je turska državna agencija „Anadolija“ pozivajući se na neimenovani vojni izvor, prenosi AP.

Agencija navodi da je Kose, koji je vodio vojni odsek za pravnu pomoć, nedavno smenjen sa funkcije.

„Anadolija“ navodi i da su uključeni bili i drugi oficiri — Mehmet Oguz Akus, Erkan Agin i Dogan Ujsal.

234rt34

(Večernje novosti)

KOMENTARI8 komentara

 1. Kulak says:

  Udar propao,islamski fanatik Erdogan i dalje drži vlast.

  • Miraš says:

   Erdogan je dosta omekšao,hteo je da popravi odnose Turske i sa Irakom i sa Sirijom. U poledjini ovog puča je namera da se obavezno neki diktator stavi na čelo Turske. Ovaj puč je pokušaj sklanjanja nove politike Turske. Najverovatnije potiče iz zapadne kuhinje. Sa pobunjenicima će se obračunati, ali biće zanimljivo koliko će smeti da se raspravlja sa SAD.

 2. Miraš says:

  Ranije su se postavljala ovakva pitanja: Nejasno je da li u prevratu ikakvu ulogu ima donedavni premijer Ahmet Davutoglu. Nejasno je i da li pučisti imaju makar tajnu podršku Vašingtona, Brisela i Berlina. Zatim je izašla ovakva vest:Kako se i moglo očekivati, Erdogan je za pokušaj prevrata optužio pristalice islamskog propovednika i biznismena Fetulaha Gulena koji živi u SAD: „Iza pokušaja državnog prevrata su pristalice „paralelne države”. Neka ceo narod izađe na ulice i trgove. Zavernici će biti surovo kažnjeni”. Zatim je objavljeno sledeće: Bivši turski premijer – Ahmet Davutoglu – stao je na Erdoganovu stranu i pozvao narod i armiju da ga podrže.Turski ministar pravde Bekir Bozdag, kao i sam Erdogan, za pokušaj državnog prevrata je optužio pokret „Hizmet“ i njegovog vođu Fetulaha Gulena. Pučisti drže kao taoca načelnika Generalštaba Hulusija Akara. VRH turske kontraobaveštajne službe je objavio da iza pokušaja nasilne smene vlasti u zemlji stoje komande ratnog vazduhoplovstva i žandarmerije. Istovremeno je ocenila da je pokušaj prevrata „doživeo krah“. Portparol šefa države, Redžepa Tajipa Erdogana, izjavio je da će se on kroz nekoliko sati „obratiti naciji“. I guverner Istanbula Vasip Šahin objavio je da pokušaj vojnog udara u njegovom gradu nije uspeo i da je počelo hpšenje njegovih organizatora. Ako su pobunjenici iz avijacije, onda je to odgovor zašto u Ankari još uvek odjekuju bombe. Posebno je zanimljiva izjava NATO-a - da nemaju informacija šta se dešava u Turskoj. Razumem da mi ne znamo, ali oni da su nešto propustili i da ne znaju?

  • Sančo Pansa says:

   Moćnici koji sjede na Vrhu svijeta(još uvjek, ali mi ćemo doživjeti da ih vidimo u udolini, naravno zahvaljujući Putinovoj Rusiji) uz pomoć svojih sluga Anglo-saksonaca su radili godinama na jačanju Erdogana, sve u svrhu da ga upotrijebe za svoje svrhe i rat sa Rusijom. Ukratko su mu namontirali glavi da obnovi otomansko carstvo, i tako načinili od njeha malog bliskoistočnog Kad nije dobio tvrde garancije da će SAD-VB uletjeti sa njim u direktan sukob sa Rusijom kada bude došlo vrijeme za to, onda ih se otkačio i okrenuo Rusiji i njenim saveznicima!!! U svemu bila presudna ruska razboritos i strpljenje, da ne reaguju na prvu loptu i ulete u sukob. Kada su nakon rušenja borbenog aviona napravili kratak TIME OUT, i dotjerali u Siriju najmodernije naoružanje s300-400, podmornice itd., tada su se SAD i VB povukli, i ostavili Erdogana na livadi da se bori sam sa Rusijom, Iranom, Sirijom. Erdel Terijer je shvatio da je trebalo on i njegov narod da budu žrtveni jarac za veće interese Glavonja koji komanduju Amerima i Britancima da bi uvukli Rusiju u rat i oslabili je u vremenu, onda se Erdelče odmah okrenulo Rusiji, Siriji, Iraku...Ameri su sada dobili, nakon Sirije, drugi mnogo veliki šamar na očigled svijeta, i zasigurno su zapali u još veći delirijum i histeriju!!!Sada će im Rotšilti, kao nakon gubitka Sirije,još žešće isprašiti tur, nakon ovog propalog Puča i neuspostavljanja proameričke Vlade u Turskoj i zatvaranja neposlušnog Erdogana!!!:)

   • Miraš says:

    Sad će tajanstvena ELITA izdati novih mračnih zapovijedi. Svet to sve bolje prepoznaje, ali nažalost žrtava i stradanja biće još u raznim državama. Bitno je da toga bude što manje i da se ne dogodi baš III svetski rat. Destabilizovana Turska ili kako su planirali Turska sa novim rukovodstvom izgleda da je bio plan da Evropa tako dobije još oko 3 miliona izbeglica. Kad se dodaju još teroristički napadi koji su u Evropi u porastu, sve to vodi u ŠTO VEĆI HAOS. Dogadjaja ima sve više da ne možeš da stigneš da pročitaš vesti,a treba i malo razmišljati i povezivati šta se stvarno dešava. Gde je sve ostalo od čega se živi i što normalan čovek treba da uradi. Prijatan vikend svima želim.

 3. Miraš says:

  HRONIKA VOJNOG PUČA U TURSKOJ. KOMENTAR ANALITIČKOG CENTRA KATEHON Subota, 16 Jul, 2016 - 13:45 - Turkey ...Komentar Analitičkog centa Katehon: Vojni puč ima očigledne geopolitičke implikacije. Dogodio se posle oštrog zaokreta u odnosima Turske i Rusije i promene stava turskog rukovodstva prema sirijskog pitanju. Uoči ovog udara, Binali Jildirim je izjavio da Ankara namerava da obnovi odnose sa zvaničnim Damaskom. To bi, u suštini, značilo radikalnu promenu cele geopolitičke situacije u vezi sa pitanjem Sirije i došlo bi do kolapsa američke strategije u regionu. Videvši da je Erdogan promenio geopolitički kurs, Sjedinjene države su odlučile da idu na sve ili ništa i da koristeći svoje mreže uticaja u vojnim krugovima, izvedu vojni puč. http://katehon.com/sr/news/hronika-vojnog-pucha-u-turskoj-komentar-analitichkog-centra-katehon

 4. Miraš says:

  Na Sputnjiku ima Emisija iz minuta u minut o Pokušaju puča u Turskoj. Interesantna je ova vest, objavljena noćas u 2:22 kad je već bilo prilično jasno da puč neče uspeti, šta ipak izjavljuje Predsednik američkog komiteta za nacionalnu Bezbednost,možda se malo zaleteo ako nije znao tačnu situaciju. SAD: Ostajemo partner Turske ako vojni udar uspe - 02:22 16.07.2016(osveženo 02:27 16.07.2016).... Sjedinjene Američke Države ostaće u dobrim odnosima sa turskom vojskom ako državni udar u Turskoj uspe, izjavio je predsednik američkog Komiteta za nacionalnu bezbednost Majkl Makaul. Vašington će zadržati dobre odnose sa turskom vojskom u slučaju uspešnog državnog udara, rekao je Makaul. „Naša vojska je u veoma dobrim odnosima sa turskom. Ako se ovaj državni udar odigrao i bude uspešan, smatram da je nastavak takvog odnosa sa našim saveznikom iz NATO-a od najvećeg značaja“, izjavio je Makaul u intervjuu za „Foks njuz“. Kongresmen smatra da je turska vojska politiku predsednika Redžepa Tajipa Erdogana videla kao „pomalo opasnu" po državnu bezbednost. „Budući da je njegova (turska) vojska malo sekularnija, a predsednik Erdogan malo više na islamskoj strani kuće“, tvrdi Makaul. „Sa nedavnim napadom na aerodromu u Istanbulu, sa DAEŠ-ovim napadima, sa Rusijom u tom regionu, smatram da je ono što sada vidite državni udar koji je odgovor na neke od tih politika“. http://rs-lat.sputniknews.com/politika/20160716/1107304732/Americki-kongresmen-Turska-drzavni-udar-komitet.html

 5. Pera says:

  cemu trosenje toliko reci. to je jednostavno opomena erdoganu od strane jevreja cionista, koji vladaju zapadnom hemisferom. da su hteli, to bi i uradili. nikad ti manijaci nisu zavrsavali posao na pola. slicne ucene rade i kurjacicu, te ove sprdacine u turskoj su i njemu i Orbanu opomene. ko nezna, Ford automobili, najbogatiji covek tadasnje amerike, 2 puta je doziveo ,,neuspeli'' atentat, pa je opomenu shvatio i javno izjavio da je ,,protokol sionskih mudraca'' falsifikat, koji je on preveo na engleski i stampao u 3 miliona primeraka. normalno sve je povukao i spalio. ,,nas'' aleksandar karadjordjevic nije bio te srece, te su mu skinuli glavu, jer je samoinicijativno izasao iz masonerije. ima zapis razgovora izmedju njega i bugarskog kralja 3 dana pred atentat, gde ga bugarin pita sto ga nema na sastancima. on odgovara, sto, da nece da me ubiju. bugarin mu odgovara, sto nas, ja idem, mislis tebe ?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *