Пропаст „МекДоналдса“ и „Бургер Кинга“

Propast „MekDonaldsa“ i „Burger Kinga“

13 marta 2015
burger-and-fries  69MekDonald’s i Burger King pokušavaju da se promene, postajući prirodna industrija. Međutim, prava prirodna industrija je već daleko ispred njih i malo je verovatno da imaju neke šanse

Giganti brze hrane poput MekDonald’s-a i Burger King-a su, shvativši da im je profit opao i da se brzoj hrani bliži kraj, najavili da će povući gazirane sokove iz dečijih obroka.

Naravno, to ne znači da će zbog toga njihova hrana biti zdravija, ali predstavlja znak da se kompanije pripremaju na promenu svoje ponude kako bi opstale u skorijoj budućnosti, budućnosti kojom vlada organski način života i u kojoj su prirodni/organski restorani i zelene pijace pravi finansijski pobednici.

Predviđa se da će tržište organske hrane do 2018. godine porasti za 14%.

Najnoviji potez giganata predstavlja njihov pokušaj da se postepeno prebace na ovo tržište. Nažalost, oni će morati da učine mnogo više pored izbacivanja gaziranih pića iz dečijih obroka.

Na kraju krajeva, oni nameravaju ta ista gazirana pića da zamene sokovima i mlekom koji sadrže jednaku količinu toksičnih aditiva kao i visokofruktozni kukuruzni sirup sa živom.

Kako navodi NBC:

„Brza hrana koju deca jedu za večeru je upravo postala malo zdravija. Burger King izbacuje gazirana pića iz dečijih obroka i umesto njih služi bezmasno mleko, niskokalorično čokoladno mleko ili sok od jabuke.

Wendy’s je učinio isto u januaru, dok je MekDonald’s gazirana pića izbacio još 2013. godine. Svi ovi potezi su deo pokreta za rešavanje problema gojaznosti u Americi“.

Dakle, MekDonald’s i Burger King pokušavaju da se promene, postajući prirodna industrija. Međutim, prava prirodna industrija je već daleko ispred njih i malo je verovatno da imaju neke šanse.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Miodrag says:

    Što reče jedan moj prijatelj: ”Vidi mek na plakatu napisali zelenim slovima- odmah deluje zdravije” :)

  2. ARTILJERAC says:

    Oterati smeće iz Srbije, sve više je gojaznih ljudi od meka i kokakole. Srbi jedite slaninu i čvarke a ne američko smeće.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *