Proruske snege zauzele pomorsku bazu bez ispaljenog metka

Proruske snege zauzele pomorsku bazu bez ispaljenog metka

19 marta 2014

Russia soldiers Crimea 2829df98Krimske jedinice za samoodbranu su danas zauzele bazu ukrajinske mornarice u Sevastopolju, luci na Crnom moru, izvestila je agencija AP. Ukrajinska vojska ostaje na Krimu, izjavio vršilac dužnosti ukrajinskog ministra odbrane. Dve osobe poginule su juče kada su snajperisti otvorili vatru u centru Simferopolja.

RUSKA VOJSKA ZAPOČELA VAZDUHOPLOVNU VEŽBU

Ruska vojska počela je danas vazduhoplovnu vežbu velikih razmera u severozapadnim regionima Rusije, javio je Interfaks pozivajući se na izjavu neimenovanog vojnog zvaničnika.

U vežbama učestvuju lovci i bombarderi, preneo je Rojters.

Vazduhoplovne vežbe se odvijaju uglavnom u severozapadnim delovima Rusije koji se ne graniče sa Ukrajinom ali, kako navodi britanska novinska agencija, doprinose već postojećoj tenziji koja postoji između Rusije i NATO zbog jučerašnjeg potpisivanja sporazuma izmerju ruskog predsednika Vladimira Putina i krimskih lidera o prijemu poluostrva Krim i Sevastopolja, grada sa posebnim statusom, u sastav Ruske Federacije.

UKRAJINSKE SNAGE SE NEĆE POVUĆI SA KRIMA

Ukrajinske snage se neće povući sa Krima, iako je ruski predsednik Vladimir Putin potpisao sporazum o pripajanju tog crnomorskog poluostra Rusiji, izjavio je danas vršilac dužnosti ukrajinskog ministra odbrane Ihor Tenjuk.

Kako javlja Rojters, na pitanje novinara u pauzi sednice vlade u Kijevu da li će Ukrajina povući snage sa Krima, Tenjuk je odgovorio: „Ne. Ostaćemo tamo“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *