ПРОСЛАВА СНС-а: Вучић и Николић: Најбоља смо власт за Србију!

PROSLAVA SNS-a: Vučić i Nikolić: Najbolja smo vlast za Srbiju!

17 oktobra 2015

SVETOZAR MAROVIC, MILORAD DODIK, TOMISLAV NIKOLIC, ALEKSANDAR VUCICNisam u stranci, ali je Srpska napredna stranka u meni, izjavio je danas predsednik Srbije i osnivač Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić, na proslavi povodom sedam godina osnivanja SNS.

Nema boljih od vas, a bolji ste nego kad sam postao predsednik države, rekao je Nikolić.

On je sadašnjem predsedniku stranke i premijeru Aleksandru Vučiću poručio da izdrži, jer niko bolje od njega i SNS ne može da vodi Vladu Srbije.

Niko ne može da vas pobedi, ne dozovlite da to učinite sami, rekao je Nikolić.

Srpska napredna stranka obeležva danas sedam godina od svog osnivanja proslavom u Sava centru. SNS je osnivačku skupštinu održala 21. oktobra 2008. godine.

Predsednik stranke Aleksandar Vučić od aprila 2014. godine je i predsednik Vlade Srbije nakon izbora na kojima su naprednjaci osvojili nadpolovičnu većinu u Narodnoj skupštini.

Poslanička grupa naprednjaka u aktuelnom skupštinskom sazivu ima 136, od ukupno 250 poslanika SNS je stranka jasnog demokratskog opredeljenja, čiji je cilj sprovođenje državotvorne politike i zašita vitalnih nacionalnih interesa.

Takođe cilj SNS je i realan i ubrzan ekonomski razvoj i moderna država, unapređenje ljudskih prava, borba protiv korupcije i kriminala. Stranka se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju, blisku saradnju sa Rusijom, SAD, Kinom, Japanom, UAE, zemljama bliskog istoka…

DODIK: MI SE TRUDIMO DA NE BUDEMO PROBLEM SRBIJI

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je Republika Srpska zagledana u Srbiju i uvek je na njenoj strani, kao i da je nacionalni interes Srbije snažna i dobra Republika Srpska.

„Mi se trudimo da ne budemo problem Srbiji…Naši odnosi su danas na najboljem nivou zahvaljujući zajedničkim naporima. Između nas ne možete da nađete nijednu lošu ili ružnu reč, već samo reč ljubavi i podrške“, poručio je Dodik.

On je na proslavi obeležavanja sedam godina postojanja SNS istakao da je Republika Srpska u stalnoj podršci naporima Srbije, da živi zagledana u Srbiju, njen uspeh i dobro.

Dodik je istakao da je onima koji žive u Republici Srpskoj od najveće koristi snažna, moćna Srbija, Srbija – bastion regionalne stabilnosti i mira.

„I mi delimo i mislimo da imamo prava na to da kažemo – da ne možete bezočno Srbiji i Srbima da otimate Kosovo da nas ponižavate kad god stignete. Nema Srbina gde god on bio, da nema odnos prema Kosovu kakav ima i odnos Srbin sa Kosova“, istakao je Dodik.

On je istakao da je dolazak SNS na srpsku političku scenu uneo politički život, jednu dimenziju svakodnevne borbe za dobro Srbije.

„To vidimo u nastojanju Aleksandra Vučića i onih koji vode Srbiju da Srbiji podare najviše onoga što može da se da, a to je sva snaga, ljubav i pošten patriotski odnos prema zemlji“, kazao je Dodik.

On je članovima SNS rekao da je njihova politička partija pokazala i dokazala da se bori za snažniju i bolju Srbiju, i da žrtvovanje za vlastite političke ideje ima smisla ako su u funkciji jačanja drzave.

„Ne smete stati, kretanje mora da bude jako i snažno“, zaključio je Dodik.

DAČIĆ: SRBIJI POTREBAN KRUPAN KORAK NAPRED

Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić izjavio je danas je Srbiju potreban krupan korak napred jer građani zaslužuju da žive kao normalan svet, te da više ne sme biti zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja.

Dačić je na proslavi kojom je SNS obeležila sedam godina od osnivanja u ime SPS i koalicionih partnera PUPS i Jedinstvene Srbije, poželeo uspeh u stvaranju bolje i jake Srbije.

On je istakao da je vreme da Srbija više ne bude zemlja pripuštenih prilika i izneverenih očekivanja, ističući da je bilo dosta takvih situacija.

„I u vreme Slobodana Miloševića, posle Dejtona nismo dobili napredak, posle 5. oktobra umesto napretka opet smo išli unazad… Takve propuštene prilike ne smemo da dozvolimo, jer nam ponestaje vremena“, rekao je Dačić.

On je rekao da je posle 2000. godine postojala imitacija demokratije, da se govorilo i o EU i o Kosovu, a građani nisu dobili nijedno i istakao da Srbija ne sme da dozvoli da bude u fazi imitacije života i napretka.

„U vreme Tita, krene voz, kad stigne do mesta gde više nema pruge, Tito kaže radna akcija. U vreme Slobe, Mrkonjić u situaciji kad nema pruge, uzme prugu od pozadi stavi napred i idemo dalje, a u vreme DOSovaca, posle 5. oktobra, kad dođete u tu situaciju, rešenje je bilo da izađete napolje i tresete vagone da izgleda da se krećemo“, objasnio je slikovito Dačić.

On je tako rekao da Srbija sad mora da ima cilj, strategiju i tempo i da je važno da, kao u šahu, matira sve što je loše – javašluk, pljačku, razne imitatire, sve mitove u Srbiji.

„Srbiji su potrebne pobede, do sad smo veličali izgubljene bitke i pobede. Zato sad želim da dobijemo i pobedimo“, rekao je Dačić.

Navodeći da je srpska ekonomija sada na nivou od 70 odsto u odnosu na 1989. godine, da je u međuvremenu u svetu stvorena loša slika o Srbiji, te da su mnoge zemlje priznale nezavisnost Kosova, Dačić je istakao da je vlada Aleksandra Vučića preuzela odgovornost da Srbiju pokrene napred.

„Danas nisu dovoljni sitni već je potreban krupan korak, jer Srbija zaslužuje da živi kao normalan svet, da bude poštovana i nadam se da će to biti i ostvareno“, rekao je Dačić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Sale says:

    Ha,ha,najbolji ste izdajnici...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *