ПРОШЛОСТ БИЛА ГЕЈТСА У ФОКУСУ: „Мајкрософт“ се огласио о афери

ПРОШЛОСТ БИЛА ГЕЈТСА У ФОКУСУ: „Мајкрософт“ се огласио о афери

18 маја 2021

„Мајкрософт“ је спровео истрагу о вези суоснивача те компаније Била Гејтса са једном запосленом, пре скоро 20 година, након што је компанија 2019. обавештена да је Гејтс покушао да ступи у романтичну везу са том особом, саопштила је компанија у понедељак. Саопштење долази у тренутку када у јавности круже спекулације о аферама из Гејтсове прошлости.

„Мајкрософт“ је у другој половини 2019. добио пријаву да је Гејтс „покушао да започне интимну везу са запосленом у компанији 2000. године“, саопштио је портпарол „Мајкрософта“.„Комисија управног одбора „Мајкрософта“ је размотрила пријаву, уз помоћ правне фирме ангажоване споља, како би се спровела детаљна истрага. Током истраге, „Мајкрософт“ је пружио велику подршку запосленој особи која је пријавила случај“, саопштено је из компаније.

„Волстрит џорнал“ је у недељу објавио да је одбор „Мајкрософта“ закључио да је Гејтсов однос са радницом компаније био неприкладан, и да треба да напусти положај у борду 2020. године, позивајући се на особе упознате са ситуацијом у компанији.

Портпарол „Мајкрософта“ није желео да коментарише да ли је одбор одлучио да Гејтс треба да оде из одбора.

Гејтсов портпарол је у изјави за „Волстрит џорнал“ рекао да његова одлука да напусти борд нема никакве везе са његовим односом са запосленом у компанији.

„Пре скоро 20 година догодила се афера која је завршена споразумно. Билова одлука да се постепено повуче из одбора није ни на који начин била повезана са тим. Заправо, неколико година пре тога је изразио жељу да проведе више времена бавећи се својим филантропским активностима“, наведено је у саопштењу.

Портпарол Фондације Била и Мелинде Гејтс изјавио је за Ројтерс да фондација стоји при саопштењу које је достављено америчком дневнику.

Милијардер који је 1975. био један од оснивача „Мајкрософта“ и до 2000. године био њен извршни директор, у марту 2020. године је саопштио да се повлачи из одбора компаније како би се више посветио филантропији.

Гејтс и његова супруга Мелинда су недавно саопштили да се разводе после 27 година брака што је покренуло бројне натписе у медијима о наводним аферама Била Гејтса које су довеле, до краха брака.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. test01 says:

    Najezim se kada cujem rec "filantropija" - kao da kazete da je Hitler bio filantropa !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u