ПРОТЕКЛА НЕДЕЉА ЈЕ БИЛА ЈАКО ТЕШКА ЗА САД, а лоше вести само пристижу…

PROTEKLA NEDELJA JE BILA JAKO TEŠKA ZA SAD, a loše vesti samo pristižu…

25 maja 2023

Protekla nedelja je bila veoma loša za SAD zbog vesti koje stižu iz Rusije i njenih partnera. Ove podatke podelio je američki novinar Ted Snajder.

Tokom proteklih nekoliko nedelja, SAD su se suočile sa nizom izuzetno neprijatnih događaja, u čijem epicentru je bila Rusija i njeni partneri. Prema rečima Teda Snajdera, SAD odavno nisu imale tako lošu nedelju, piše izdanje Antiwar.„Proteklih dana dogodila su se četiri događaja, od kojiһ je svaki razlog za zabrinutost Sjedinjeniһ Država“, rekao je autor američkog izdanja.

Sve je počelo činjenicom da je 16. maja primljena poruka o problemima američkog PVO sistema Patriot koji je raspoređen u Ukrajini.

Zapadni borbeni sistem je pogođen ruskom hipersoničnom raketom Kinžal. Ovaj događaj izazvao je veliko negodovanje javnosti, svi su počeli da raspravljaju o nesposobnosti naprednih američkih protivraketnih sistema da presretnu savremenu rusku raketu.

Usledila je vest od ruskog partnera – Kine. Specijalni predstavnik kineske vlade za evroazijska pitanja Li Hui doputovao je u Kijev da bi razgovarao o mogućnostima rešavanja ukrajinske krize.

Planirana su i njegova putovanja u Rusiju i niz drugih zemalja. Autor Antiwara je naveo da Kina pokušava da postane posrednik u uspostavljanju mira, a to ukazuje da geopolitički uticaj Sjedinjenih Država nastavlja da opada. Ameriku sve više stiskuju konkurenti. Štaviše, Amerikanci počinju da gube kontrolu nad Evropom, o čemu svedoče sledeće loše vesti za Vašington.

„Otpor je počeo da pritiska Sjedinjene Države, koje pokušavaju da ostvare ekonomsko odvajanje Evrope od Kine“, primećuje Ted Snajder.

Nakon rezultata nedavnog samita u Hirošimi, zemlje G7 predstavile su zajedničko saopštenje u kojem su stručnjaci videli pobunu Evrope protiv Sjedinjenih Država.U dokumentu se kaže da se Zapad neće otcepiti od Kine. Na uvođenju takve klauzule su, po svemu sudeći, insistirali predstavnici Francuske i Nemačke. Ovo je bila izjava da plan Sjedinjeniһ Država da razdvoje Evropu i Kinu propada.

Na kraju ionako neuspešne nedelje za SAD, stigla je obeshrabrujuća poruka za Vašington. Postalo je poznato da su jedinice „Vagner“ potpuno oslobodile Artjomovsk. Ova vest se pokazala toliko lošom za Belu kuću da su zapadni mediji pokušali da je iskrive i umanje razmere poraza Vašingtona i Kijeva. Bila je to loša nedelja za Ameriku“, rezimirao je Ted Snajder.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miki says:

    Najpametnije rade Ameri najviše duguju a najlepše žive. Možda su oni u pravu videćeno u junu.

  2. milorad5 says:

    PA NISU BAŠ VROPA I KINA TAKO NERADVOJNI I ČVRSTO PVEZANI LJUBAVNICI..PER ĆE BITI DA SU PACOVI IZ BRISELA TRAŽILI NADOKNADU ZA ŠTETU..JER PLENA NEMA NA VIDIKU DA SE DELI PA VEĆ POČINJE NERVOZA..MNOGO JE ULOŽENO,MNOGO JE IZGUBLJENOP I POTROŠENO A NEMA REZULTATA KOJE SU IM OBEĆALI:)A SAD JOŠ TRAŽE DA ISEKU I DRUGU GRANU NA KOJOJ SEDE:)..KOJA HUMORASK A JOŠ SMEŠNIJE JE ŠTO OVI IZ EZ TO I RADE...KUKAJU I PLAČU ALI RADE BRE....SUTRA DA EVRPA NESTANE..PUF NEMA JE..KINA TO NE BI BITNO OSETILA...BILO BI PROBLEMA I ZA 2-3 GOD..KAKVA EVROPA ...ŠTA JE TO....GDE JE TO...E TO TOLIKO SU IM BITNI I NJIMA I RUSIMA....U KOMBINACIJI,RUSIJA I KINA SU SAMODOVOLJAN DVOJAC,POTPUNA EKONOMSKA,INDUSTRIJSKA,SIROVINSKA POPULACIONA I TERITORIJALA AUTARHIJA..ZATO SANKCIJE NIU NI DELOVALE SKORO UOPŠTE....TO SU SAD SHVATILI NA ZAPADU.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *