ПРОТЕСТ НА КРИТУ: „Патријарх Вартоломеј је издајник, вршио је службу са римским папом“

PROTEST NA KRITU: „Patrijarh Vartolomej je izdajnik, vršio je službu sa rimskim papom“

21 juna 2016

Tan2014-5-25_211045162_3-620x350Protest protiv vaseljenskog patrijarha Vartolomeja održan je u blizini mesta gde se održava Sabor pravoslavne crkve.

Protest je trajao nekoliko minuta. Policija je zatražila od učesnika da se raziđu ili da se premeste na drugo mesto.

Petnaest ljudi je nosilo transparent na kojem se patrijarh Vartolomej optužuje za izdaju. Demonstanti su se okupili ispred policijskog kordona koji je zatvarao put prema pravoslavnoj akademiji Krita u trenutku dok su se prema Saboru kretali autobusi i vozila sa članovima delegacija.

„Patrijarh Vartolomej je izdajnik. On je vršio službu sa rimskim papom, sa jeretikom. To je zabranjeno. Sabor je izdaja“, rekao je jedan od učesnika protesta koji je nosio ikonu Svete trojice.

Na protest je doputovao i sveštenik, ali mu policija nije dozvolila da izađe iz vozila i zatražila je od njega da ode.

Zvaničnici pravoslavnih crkava iz celog sveta okupili su se na Kritu na prvom saboru u ovom milenijumu, koji se održava uprkos izostanku pojedinih crkava.

Vaseljenski patrijarh Vartolomej sazvao je Sabor na kojem će među temama biti brak, post i zajedničko predstavljanje u eparhijama u zemljama poput SAD i Australije.

KOMENTARI7 komentara

 1. Sale says:

  stoka izdajnicka...

  • Baja says:

   Zivio Vratolomej ziviiiooooo!!!

   • dr. kurton says:

    Tišina tamo pokatoličeni Baja!

 2. n.n says:

  izdajnicko pseto vartolomej...sta ocekivati od grka? Oni su uvek lizali dupe vatikanu,i sad pokusavaju sve pravoslavne crkve i narode da prevedu u katolicanstvo,da na celoj planeti vlada samo jedna religija-katolicka. Gnjida prodana

 3. vladek says:

  Ne sekirajte se braco Srbi;Isus Hrist je obecao da ce da sacuva svoju Crkvu:a ovo pseto izdajnicko je prodalo dusu;kasno mu je vise da se pokaje.

 4. mijo says:

  vidi mu se na faci lice mu govori ko je bog ga gleda on ce mu suditi

 5. Dragan says:

  Grci nisu pravoslavci....oni su hriscani.....hriscani su jevreji....mi smo Pravoslavci .....to je bio dogovor jer bi nas Nemanja istrebio......i onako nas je krvlju i mačem hristanizovao. ...namerno malim slovima!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *