ПРОТЕСТИ ШИРОМ ЕВРОПЕ – Народ не жели партнерство са Америком (ФОТО)

PROTESTI ŠIROM EVROPE – Narod ne želi partnerstvo sa Amerikom (FOTO)

16 oktobra 2016

58025023c46188c6778b4645

U Francuskoj, Poljskoj i Španiji 15. oktobra su bili organizovani protesti protiv dogovora o slobodnoj trgovini između EU sa jedne i SAD i Kanade sa druge strane. Protestovalo je na desetine hiljada ljudi.

Kako prenosi Dojče Vele, u španskoj prestonici Madridu glavna parola akcije je bila “Stop siromaštvu, nejednakosti i Transatlantskom trgovinskom i investicionom partnerstvu“.

160917144327_against_ttip_640x360_getty_nocredit

 

U Francuskoj su protiv trgovinske saradnje sa Kanadom protestovali u Parizu, Tuluzu i Lionu, a u Poljskoj u Varšavi i Krakovu.

Pristalice protesta smatraju da takvi dogovori o međunarodnoj trgovini najviše štete donose običnim ljudima i da njihove posledice mogu da budu veoma ozbiljne.

(Pravda)

KOMENTARI5 komentara

 1. Zbunjen says:

  Upravo je to najveće postignuće elite. Uvjerili su narod(e) da se nešto pitaju te da njihov stav i mišljenje nešto znači. Ustvari, to je samo sigurnosni ventil koji će kontrolirano ispustiti nagomilano nezadovljstvo i spremnost da se nešto promijeni. Svaki "uspješan" protest je druga strana medalje tj. nezadovoljstvo i gnjev, često i vještački stvoreni, usmjereni u predviđeno mjesto pucanja. Manipulacija masama je dovedena do savršenstva, preostaju još sporadične aktivnosti na portalima a i njima će se stati ukraj.

  • Gojko says:

   Svaka čast za komenter kratko jasno sve objašnjeno.

 2. Mlax says:

  Amerikanci ce progurati TTIP jer od toga zavisi buducnost Sad-a.Ukoliko prihvati TTIP Evropa ce I defakto priznati da je Americka kolonija.Problem je obrazovna struktura I svest Evropljana koja je nekoliko nivoa iznad Americke. USA bez problema uvodi ,,novine,, u Americi jer je mnogo lakse kontrolisati poluobrazovanu masu.Amerika korak po korak ostvaruje zadatke iz davno definisane agende , bukvalno prefinjeno namecu svoju volju I sistem vrednosti celom svetu....

 3. dejan says:

  MIax ne bih se slozio s tobom evropa i amerika su u bankrotu DRZI IH SAMO NOVAC BEZ POKRICAA MEDUTIM ZIVOT ODREDUJU RESURSI KOJE ONI NEMAJU AMERIKA JE SVOJE 87 % POTROSILA EVROPA IH I NIJE IMALA.nAFTE NEMA METALA TAKODER KAKO se to moze razvijati u buDucnosti po mom misljEnju NIKAKO I SLAZEM SE S JEDNIM EVROPSKIM AKADEMIKOM EKONOMIJE KRIZA U EVROPI I AMERICI BIT CE TRAJNA NIKAKVI RAT STVARANJE DRZAVA NECE RESITI PROBLEM NIKAKVA FRUSTRACIJA. NATO CELI AMERIKA I EVROPA NE MOGU POKORITI SVET I DA USPEJU STO NE MOGU RUSIJU KINU NAFTE BIH OPET POTROSLI KOJE NEMA DOVOLJNO A STO RECI TEK GDE UOPSTE MOZE RASTI POPULACIJA U AMERICI EVROPI ALI I SVETU. KRIZA NIJE SAMO U ZAPADU ONA JE U CELOM SVETU I SAMO NEKE ZEMLJE SE TOME MOGU ODUPRETI JER JOS DONEKLE IMAJU RESURSE P O MENI RUSIJA IRAN DONEKLE JUZNA KOREJA JUZNOAFRICKA REPUBLIKA AUSTRALIJA I NITKO VISE JER OVE ZEMLJE DONEKLE URAVNOTEZENO IMAJU ENERGIJ U I SIROVINE ZA ODRZAVANJE EKONOMIJE U SVOM SISTEMU. NAPROSTO CELI SVET SE MORA POMIRITI DA JEDINO STEDNJA I RAzVIJANJE HRANE MOGU DONEKLE RESITI PROBLEM DA U DRZAVAMA NEMA GLADI JER AKO IZBIJE GLAD VECINA SVETA CE SE POBITI I OPET NECE RESITI PROBLEM JER AKO NEMA NECEG NE VREDI NISTA. SVET JE POTROSIO RESURSE SVOJOM POHLEPOM I VELIKI JE BROJ STANOVNISTVA U SVETU LICNO NE VIDIM NEKOG TESLU KOJNI BI RESIO NEKE NOVE EVOLUCIJSKE I REVOLUCIJSKE TEHNICKE METODE KOJE BI DAVALE ENERGIJU OVO ODRZIVI RAZVOJ VETRENJACE BIOMASE TO JE VEOMA MALO ENERGIJE ZA POTREBE 10%.

  • Miodrag says:

   Dejane,čoveče!Gde vam je tačka a gde zapeta?Tekst vam je koliko-toliko prihvatljiv,ali interpunkciju ste u potpunosti zanemarili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *