Protić podneo ostavku na mesto predsednika Treće Srbije

Protić podneo ostavku na mesto predsednika Treće Srbije

23 marta 2014

miroslav-parovic-treca-srbija_660x330Predsednik Treće Srbije Aleksandar Protić podneo je neopozivu ostavku na tu funkciju zbog lošeg izbornog rezultata stranke, pa će od danas novi lider partije biti njegov dosadašnji zamenik Miroslav Parović.

Kako se navodi u saopštenju Traće Srbije, Protić je, obrazlažući razloge ostavke, rekao da je Treća Srbija dobra partija sa dobrom idejom, ali da treba da je predvodi neko ko na leđima neće imati teret lošeg izbornog rezultata.

On je dodao i da će se i dalje baviti Trećom Srbijom, tamo gde može da pruži najveći doprinos.

Po izboru za predsednika stranke, Parović, koga je Protić predložio na tu funkciju, je rekao da je borba te političke organizacije tek počela.

Na današnjoj skupštini Treće Srbije izabrani su i novi članovi Predsedništva i Glavnog odbora, a na ta mesta su imenovani oni koji su se istakli radom i rezultatima tokom predizborne kampanje i osnivanja više od 100 stranačkih odbora.

Na vanrednim parlamentarnim izborima za listu Treća Srbija glasalo je 0,46 odsto ili 16.364 birača, dok je ta lista na izborima za beogradski parlament osvojila 0,41 odsto glasova.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *