Protiv napadača na srpske bogoslove samo vaspitne mere

Protiv napadača na srpske bogoslove samo vaspitne mere

11 jula 2013

1169-914862723Opštinsko javno tužilaštvo u Šibeniku podnijelo je danas predlog za izricanje vaspitnih mera sedmorici maloletnika iz Kistanja koji su optuženi da su u martu ove godine iz mržnje napali osam polaznika Bogoslovne škole Manastira Krka i pritom jednog teže, a petoricu lakše povredili.

U predlogu podnetom Veću za mlade šibenskog Opštinskog suda sedmorici maloletnika stavlja se na teret da su 17. marta u Kistanjama, zbog verske i nacionalne netrpeljivosti, napali osam polaznika Bogoslovne škole iz Manastira Krka, sačekavši ih sa pripremljenim granama i daskama kako bi im naneli telesne povrede, prenela je Hina.

Tokom sukoba, jedan maloletnik je jednom polazniku Bogoslovske škole nanio teške telesne povrede, dok su šestorica maloletnika petorici polaznika naniela lakše telesne povrede.

Zamenik šibenskog javnog tužioca za mlade predložio je da se trojici maloletnika izrekne vaspitna mera, odnosno dosudi pojačana briga i nadzor, uz dnevni boravak u vaspitnoj ustanovi, uz obavezu da se izvine povrieđenim bogoslovima.

Za ostalu četvoricu maloletnika zatražena je ista vaspitna mera sa izuzetkom što za njih nije zatražen smeštaj u vaspitnoj ustanovi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *