Provocira Srbe sa turskom zastavom

Provocira Srbe sa turskom zastavom

24 aprila 2013

Turkish FlagMeštani Skelana i okolnih zaselaka u BiH, ogorčeni su zbog, kako tvrde, stalnih provokacija Mefida Aljića iz naselja Dobrak, koji je ponovo na svojoj kući istakao zastavu Turske.

Boračka i druge nevladine organizacije iz Skelana, kao i Koalicija za Republiku Srpsku koju čine sve srpske stranke u srebreničkoj opštini, u saopštenju najoštrije su osudile ovaj čin, kojim se pogoršava bezbednosna situacija u ovom kraju, prenose „Nezavisne novine“.

Ovaj postupak zabrinuo je Srbe, koji, kako se navodi u saopštenju, isticanje turske zastave doživljavaju kao pretnju i provokaciju.

„Ovo nije prvi put da Aljić provocira Srbe iz Zgunje, Živkovića i Nogačevića koji prolaze putem pored njegove kuće. Pozivamo srebreničku policiju da sankcioniše provokatora“, navode Boračka i druge nevladine organizacije iz Skelana, te Koalicija za Republiku Srpsku.

U saopštenju se upozorava da ovaj postupak narušava međunacionalne odnose i može izazvati probleme.

„Aljić, postavljajući tursku zastavu, poručuje da na ovim prostorima nema mesta za srpsko stanovništvo i da treba da se isele“, smatra predsednik Mjesne zajednice Skelani Milan Đukić, koji je dodao da će o tome biti obaveštena srebrenička policija.

Meštani srpske nacionalnosti su, kaže on, posebno ogorčeni, jer Aljić svojim kombi vozilom vrši prevoz učenika do škola, za što ga je angažovala opština, „koja takvoj osobi ne bi trebalo da poveri taj posao“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *