PROVOKACIJA I CINIZAM: Zločinac Agim Čeku ponudio ozloglašeni OVK da pomogne Srbiji

PROVOKACIJA I CINIZAM: Zločinac Agim Čeku ponudio ozloglašeni OVK da pomogne Srbiji

25 maja 2014

Agim CekuKancelarija za KiM saopštila je da je zaprepašćena cinizmom prištinskih vlasti koje su ponudile Beogradu pomoć specijalnih jedinica Kosovskih snaga bezbednosti.

„Kancelarija za KiM je zaprepašćena cinizmom i nekorektnošću prištinskih vlasti, koje su preko takozvanog ministra Agima Čekua ponudile Beogradu pomoć specijalnih jedinica za zaštitu od prirodnih katastrofa Kosovskih snaga bezbednosti, uz napomenu da su one voljne da idu s opremom u Srbiju, ako Vlada Srbije to zatraži'“, navodi se u saopštenju.

U trenutku dok se u Srbiji prebrojavaju nastradali i evidentira šteta nastala u do sada nezapamćenim poplavama, kosovski premijer Hašim Tači nudi pomoć onih snaga koje, kako se navodi u saopštenju, srpski narod na Kosmetu pamti samo po zlu.

„Izrasle ispod šinjela zloglasne takozvane Oslobodilačke vojske Kosova, Kosovske snage bezbednosti asociraju na brojne zločine o kojima se ćuti, a koji će formiranjem Specijalnog medjunarodnog suda za ratne zločine, konačno, nadamo se, biti rasvetljeni“, saopšteno je iz Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Dodaje da je nedopustivo da, dok ceo civilizovani svet u ovom trenutku saoseća sa Srbijom i šalje nesebičnu pomoć, Hašim Tači koristi dane žalosti da preko medija, u predizborne svrhe, promoviše takozvanu Vojsku Kosova – kaže se u saopštenju Kancelarije za KiM.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *