PROVOKACIJA NA FEJSBUKU: Traže mirni raspad Srbije

PROVOKACIJA NA FEJSBUKU: Traže mirni raspad Srbije

9 jula 2013

01-1-1114233086Fejsbuk stranica „Podržimo mirni raspad Srbije“, koja je osnovana u septembru prošle godine i „promoviše“ nezavisnost Kosova, Sandžaka i Vojvodine, prikupila je više od 6.300 lajkova. U opisu stranice piše da cilj nije širenje nacionalne mržnje, već da se dođe „do pravde i istine“.

Pored fotografija vojske i parola poput „Nek se naša zastava vije, VOJVODINA Srbija NIJE!!!“ i „Zaustavite srbizaciju Crne gore“, mogu se videti i brojne fotomontaže zastava i političara.

Na ovoj stranici se može videti Srbija podeljena na 28 regija iz kojih su izdvojene Vojvodina, Sandžak i Kosovo. Brojni postovi i komentari na stranici „Podržimo miran raspad Srbije“ uglavnom su podrška raspadu Srbije. Velika podrška upućuje se premijeru Kosova Hašimu Tačiju ali i drugim kosovskim političarima. Na stranici se mogu videti i fotografije gradova iz Vojvodine uz komentar da Vojvodina nikada neće biti deo Srbije.

Administratori su na brojnim fotografijama hrvatske i albanske vojske napisali „Spremni smo da branimo Kosovo“.

Takođe, u septembru prošle godine na Fejsbuku je osvanula i stranica pod nazivom Srušimo stranicu „Podržimo miran raspad Srbije“, koja ima samo 285 lajkova.

(Pressonline)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *