ПРВА АНАЛИЗА ПРЕДСЕДНИЧКИХ ИЗБОРА!

PRVA ANALIZA PREDSEDNIČKIH IZBORA!

3 aprila 2017

srbija-2017-promo

Drugog kruga neće biti! Prema rezultatima agencije Ipsos, na relativno velikom procentu realizovanog uzorka od 72 odsto, ALEKSANDAR VUČIĆ ima više od 55 odsto osvojenih glasova i novi je predsednik Srbije već posle prvog kruga. Ovog puta su, izgleda, istraživači javnog mnjenja pogodili bolje od kladioničara, koji su predviđali da će Vučić osvojiti manje od 52 odsto glasova.

SAŠA JANKOVIĆ se na istom uzorku drži iznad 15 odsto, što se može smatrati veoma dobrim rezultatom za kandidata za kojeg se smatralo da je malo ili čak nimalo poznat van Beograda i Novog Sada. Ipak, Janković i njegove pristalice sigurno neće biti zadovoljne ako ostanu bez drugog kruga, što sada izgleda veoma verovatno.

LUKA MAKSIMOVIĆ BELI je ostvario odličan rezultat i drži se malo ispod 10 odsto osvojenih glasova. Njegov uspeh će pokrenuti veliku raspravu u opozicionim krugovima o tome da li je fenomen belih listića zapravo izrastao u Belog Preletačevića i tako otkinuo Jankoviću ili Jeremiću znatan broj glasova.

VUK JEREMIĆ će, ako ostane na trenutnih 5-6 odsto, sigurno biti nezadovoljan ostvarenim rezultatom. Posebno treba analizirati kako je kandidat koji je slovio za najveću pretnju po Vučića završio ispod Belog. Takođe, veliko je pitanje: kuda sada ide politička karijera bivšeg predsedavajućeg generalne skupštine UN?

VOJISLAV ŠEŠELJ je pokazao da, prema rečima koje mu se oduvek pripisuju, „dok god ima budala u Srbiji, on ne mora da strahuje za svoju političku karijeru“. Završiće na oko 5 odsto osvojenih glasova.

BOŠKO OBRADOVIĆ nije uspeo da ponovi rezultat „Dveri“ sa parlamentarnih izbora, ali se sa oko 2,5 odsto glasova svakako izdvojio iznad preostalih kandidata.

Možda će se sutra najviše raspravljati o učinku SAŠE RADULOVIĆA kome su krajnje neobična kampanja i povremene čarke unutar opozicije doneli samo oko 1,5 odsto glasova, što je znatno manje od onoga što je pokret „Dosta je bilo“ ostvario na parlamentarnim izborima. Veliko je pitanje da li su energija i prethodni uspeh ĐB i Saše Radulovića prokockani na ovim izborima.

(Blic)

 

KOMENTARI3 komentara

 1. Batina says:

  Zna se kako je obradovic "pobjedio" na parlamentarnim izborima.

 2. Ivan Grozni says:

  nebih se ja mnogo hvalio da sam superman jer devet partija stoje iza njega. Devet lidera ce doci po svoj deo kolaca. Ako ne ispuni obecato moze se desiti da dodje do razlaza koalicije i grdnih problema.

  • Aleksandra says:

   ne lupaj vise, narod veruje vučiću ne veruje lopovima i neradnicima......

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *