ПРВА ОДЛУКА Ане Брнабић хладан туш за ЗАПАД

PRVA ODLUKA Ane Brnabić hladan tuš za ZAPAD

28 juna 2017

Američka agencija AP ocenila je da je izborom Aleksandra Vulina za mesto ministra odbrane mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić „potopila” nade Zapada da će njena nominacija značiti udaljavanje od uticaja Moskve.

AP u izveštaju iz Beograda navodi da se na listi za sastav nove Vlade nalazi nekoliko otvoreno proruskih i antizapadno orijentisanih zvaničnika, a Vulina opisuje kao „zvaničnika čvrstog proruskog opredeljenja“.

„Kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nominovao Anu Brnabić, koja se školovala u SAD i Britaniji, da ga nasledi na mestu premijera, to je viđeno kao njegov pokušaj da umiri zabrinutost Zapada da se Srbija suviše približava Rusiji“, piše američka agencija.

Pojedini mediji objavili su da SAD nisu zadovoljne rešenjem da Vulin vodi odbranu.

Sam Vulin je izjavio, kako ga citira „Alo“, da je „čuo sa više strana“ da se ambasador SAD interesovao za to rešenje, odnosno da je bilo interesa, „i u inostranstvu, i od strane unutrašnjih lobija“, da resor odbrane vodi neko blizak „isključivo Zapadu“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nema primedbi na sastav kabineta Brnabićeve i da na njega nije bilo pritisaka zbog izbora Vulina za budućeg ministra odbrane.

„Na mene niko nije vršio pritisak, niko ni iz jedne ambasade i vlade, nijedan predsednik“, rekao je Vučić.

„Podrazumeva se da ne može, ali niko nije ni pokušavao. Lagao bih da izigravam heroja, kao ’ja junak, izdržao sam‘. Niko me ništa nije pitao“, dodao je Vučić.

AP dodaje da se očekuje da će Brnabićeva ove nedelje preuzeti dužnost premijera i tako postati prva žena na čelu Vlade Srbije koja se otvoreno deklarisala kao homoseksualac.

(Sputnik)

KOMENTARI5 komentara

 1. goran says:

  Jeftin trik da bi joj Srbi poverovali. Naravno da je Vulin komedija na toj funkciji, ali ne brinite, uskoro dolazi jos gori covek, americki kelner. A Rusi gledaju sve to i uzivaju u srpskoj propasti. Rogozin se najeo cevapa i vec se vratio, a vi se slikajte.

 2. Ivan Grozni says:

  Pogledajte koje probleme americka administracija ima zbog neistinitog pisanja po njihovoj stampi. Koliko god da se ne slazem sa politikom Vucica & co. sedma "sila" morala bi po nekad uzeti u obzir interes Srbije. Puno puta turamo prst u oko prijateljima i neprijateljima, bez potrebe. Ako zelimo da se nekoga resimo ponekad moramo i da ga hvalimo. Na primer:Njegova ekselencija Mr Scot pozdravio davanje diplomatskog imuniteta ruskom centre u Nisu. Pa nek se on pravda dali je istina ili nije.

 3. Za Srbiju says:

  Vulin, "veliki stručnjak" za odbranu. "Opasan" za zapad. "Proruski", koliko i Skot. A izjava predsednika je zaista šizofrena.

 4. goran says:

  Skota zatvoriti u niskom centru, dok ne prizna za koga radi... ha ha ha

 5. arso says:

  Ovo je ko da gledas Mr.Been-a i njegove skeceve, samo je ovo mnogo smesnije. Skinuli su nam gace, a mi kao ne znamo stace sada da nam rade. Srbi kupite na vreme VAZALIN, uskoro ce biti nestasica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *