ПРВА ОШТРА ОСУДА ИЗ СВЕТА: Ово шта раде Шиптари је недопустиво…

PRVA OŠTRA OSUDA IZ SVETA: Ovo šta rade Šiptari je nedopustivo…

24 novembra 2018

Austrijski vicekancelar Hajnc-Kristijan Štrahe oštro je osudio prištinske vlasti zbog uvođenja carine od 100 odsto na srpsku robu.

Takođe je oštro kritikovao javno paljenje srpske robe, što su činili pojedini lokalni političari na Kosovu.

Štrahe je saopštio da je u razgovoru sa predstavnicima kosovskih vlasti pre nekoliko dana u Beču zatražio da tu odluku povuku.

„To što je sada carina povećana za 100 odsto je bezobrazluk prve klase i sasvim sigurno ne vodi ka normalizaciji odnosa“, kritikovao je Štrahe.

„Kosovo mora poštovati CEFTA sporazum“, poručio je Štrahe.

KOMENTARI6 komentara

 1. Posmatrac says:

  Stvar se rjesi jednostavno pohapsiti ratne zlocince I mir dolazi.

 2. test01 says:

  Vadi se pred Srpskim glasacima ali je Austrija bila za prijem nazovi drzave u Interpol. Sve u svemu radi sta mu ameri diktiraju,

 3. Miraš says:

  Ne priča ovo Štrahe zbog poštenja nego jasno mu je da zbog ovakvih poteza njihov zapadni projekat Kosovo još više će slabiti pa tako do propadanja. Ne treba da zaboravimo da "prijateljica" Austrija priznala je nezavisnost Kosova 20.februara 2008 godine tri dana posle proglašenja kosovske nezavisnosti. Zbog novih ludovanja kosovskih vlasti koje ima pokriće u NATO-u i u vlasti države SAD biće još povlačenja priznanja nezavisnosti Kosova jer svet se sve manje boji Amerike. Posle toga uslediće nove epizode istog ludovanja. Čak je i vlada Albanije dala izjavu da je protiv odluke privremenih prištinskih vlasti da povećaju porez na uvoz robe iz centralne Srbije i BiH za 100 odsto, navodno smatraju da ta odluka nije dobra ni za Prištinu ni za Beograd i da njenu primenu treba odložiti. Mislim da zapravo procenili su da ta odluka biće štetna za njihovo nezakonito čedo Kosovo.

 4. pravda says:

  Onaj ko je ubijao moje predke,ubijace i MOJU/NASU decu.Zato nema vere u stare neprijatelje. STOP EU STOP NATO FASISTIMA STOP DALJOJ RASPRODAJI DRZAVE ZAPADNIM FASISTIMA. STOP STRANIM BANKAMA/ZELENASIMA

 5. BLuka says:

  Štrahe...nsr, pre par si dana ovim kriminalcima htjeo dati pristup interpolu a sada si kao nešto gini.

 6. Miraš says:

  U suštini licemerne su obadve ove izjave, a najlicemernija je izjava američke ambasade u Prištini jer najpre podržavaju svoje štićenike da što više otežavaju položaj preostalih Srba na Kosovu a onda u sledećem koraku promovišu mir i stabilnost. "Sjedinjene Države su uznemirene zbog odluke vlade da podigne trgovinske barijere. Ne vidimo kako Kosovo ima koristi od ovih mera. Snažno pozivamo Kosovo da se usmeri na ključne interese Kosova - na njenu evropsku budućnost i na normalizaciju odnosa sa Srbijom." - ističe američka ambasada u Prištini. Zatim kažu da takse negativno utiču na gradjane i bespotrebno podrivaju medjunarodni položaj Kosova. ZNA SE KAKO BI KOSOVO MOGLO DA IMA KORISTI OD OVOGA JER CILJ AMERIČKIH DIPLOMATA JE DA POSTIGNU ŠTO VIŠE I ŠTO BRŽE ZA ŠTIĆENIKA KOSOVO PRITISKANJEM I UCENJIVANJEM SRBIJE I TO UGNJETAVANJEM SRBA NA KOSOVU. TAKO DVOLIĆNO, PODLO I POKVARENO MOGU DA SE PONAŠAJU SAMO KUKAVIČKI SMRADOVI. PREDSTAVNICI NAJIZUZETNIJE SVETSKE NACIJE ŠIROM SVETA SU POSEJALI NEPRAVDU I NESREĆU I MNOGIMA SU DOJADILI, A U SUŠTINI ONI SU PODLE KUKAVICE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *