ПРВА РЕАКЦИЈА РУСИЈЕ на слање ТУРСКЕ ВОЈСКЕ у Либију

PRVA REAKCIJA RUSIJE na slanje TURSKE VOJSKE u Libiju

3 januara 2020

Odluka Parlamenta Turske da vojsku pošalje u Libiju može da pogorša situaciju u toj zemlji, potrebno je tražiti mirne načine kako bi se rešila kriza, izjavio je šef Komiteta Državne dume Rusije za međunarodne odnose Leonid Slucki.

„Ova odluka izaziva zabrinutost. Slanje vojske može da zakomplikuje situaciju. Rusija se uvek zalagala za rešavanje libijske krize političkim i diplomatskim putem. U libiji vlada dvovlašće“, kazao je Slucki.Prema njegovim rečima, u takvoj situaciji mešanje neke druge zemlje „nije najbolje rešenje“.

Slucki je takođe rekao i da je potrebno tražiti mirne načine rešavanja krize u Libiji putem međunarodnih organizacija, a pre svega uz učešće UN.

Podsetimo, Parlament Turske usvojio je zakon o slanju turskih snaga u Libiju sa ciljem da se pruži pomoć Vladi u Tripoliju, koju podržavaju SAD, u borbi protiv snaga Halife Haftara, koje sprovode ofanzivu na libijsku prestonicu.

KOMENTARI4 komentara

 1. M says:

  Vele Rusi da su za riješenje Libijske krize političkim i diplomatskim putem!A tamo imaju svog igrača kom šalju oružje,opremu,čak i svoje ljude("plaćenike")!Sam kaj su se preračunali,jer im je za njihovu financijsku,vojnu itd.situaciju,Libija logistički predaleko,i tam nemru dobiti rat ili jake interese,ako USA-Zapad to ne dopusti,a vjerovatno ni neće,jer je to njihovo dvorište!Dal' Turska u Libiji zastupa svoje ili USA-Zapad interese,to neznam,ali ako bi se tamo zakačili s Rusima,USA-Zapad bi možda samo gledao prvu rundu i rikavao od smijeha,jer to bi bio dobar cirkus!A onda bi uletili kad njima paše i uzeli Libiju pod svoje!Jer ne bi dozvolili ni Rusiji ni Turskoj da se tamo jače instalira,USA-Zapadu pred nosom!

  • Roy says:

   Suti i ne laprdaj. Mozda im je Libiha daleko, ali Zagreb sigurno nije. Nisu sa zgovnali 1945, ali ce zato sad.

 2. persida says:

  Rusija opet zabrinuta, kao neka tetka. Nema nikakvog autoriteta, i nece ga ni imati dok je na celu trgovac Putin.

 3. M says:

  A zašto bi Rusi jako gađali Zagreb i Hrvatsku?!?Da u eventualnom budućem Velikom Ratu Blistok i slični lakše prođu u Europu?!?I uzput nasele Balkan!?!Smiješno!Ili vi mislite da će te zadržati Blistok i slične,kada pođu u Europu!?!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *