ПРВА РЕАКЦИЈА СРБИЈЕ ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ИНЦКА: „Биће великих проблема“

PRVA REAKCIJA SRBIJE POVODOM ODLUKE INCKA: „Biće velikih problema“

23 jula 2021

Premijerka Ana Brnabić ocenila je kao lošu vest odluku odlazećeg visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH Valentina Incka.

Njegovu odluka da nametne zabranu negiranja genocida Ana Brnabić je ocenila da će to još više udaljiti Sarajevo i Federaciju od RS i stavova Srpske.„Mislim da je loša politička odluka“, rekla je Brnabić je, u intervjuu za Tanjug, povodom odluke Incka da nametne dopune Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida, samo dodatno komplikuje situaciju u toj zemlji.

Prema njenim rečimatom odlukom Incko će izložiti sve ljude u RS i zvaničnike Srpske još većem pritisku i dodala da je on tu odluku doneo sada, jer odlazi, a i zato što je želeo da ostavi to kao svoj spomenik, legat bez obzira šta će odluka doneti BiH.

Mislim da je nepromišljena i neodgovorna odluka, posebno zato što ona predviđa i kaznu zatvora posebno za predstavnike institucija“, naglasila je ona.

Rekla je da je to nešto što će napraviti veliki problem.

„Nadam se da nisam u pravu, ali mislim da je neodgovorno da donosite tako važne zakone da niste razgovarali sa konstitutivnim narodima“, ukazala je ona.

Brnabić je istakla da se na drugoj strani Srbiji spročitava ako izvrši izmenu jednog člana zakona bez javne rasprave, a ovde je izvršeno nešto bez ikakve javne rasprave.

Ta odluka je, smatra, poniženje za sve koji žive u BiH.

„To građani BiH nisu zaslužili, nije i ne sme biti demokratska norma“, poručila je Brnabićeva.

KOMENTARI3 komentara

  1. Simon Saivil says:

    "Mislim da je nepromišljena i neodgovorna odluka," rekla je Premier Brnabić. Ne bih se baš složio sa Premier(k)om. Da je odluka loša, jeste, ali ona odgovara svima onima koji su protiv Srba, Srbije, i Republike Srpske. Ne samo da nije nepromišljena, nego je bestidno predumišljena, sračunata da nanese krajnju štetu Srbima.

  2. Komsija says:

    Ono kad ti neprijatelj napravi uslugu. Ovo je vetar u ledja osamostaljenju Republike Srpske.

  3. da da says:

    Brnabić Ana,hrvatica premijer kolonije Srbije ima nešto za reći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *