Прва жртва короне међу здравственим радницима: Преминула докторка у Нишу

Prva žrtva korone među zdravstvenim radnicima: Preminula doktorka u Nišu

25 marta 2020

Ginekolog iz Niša, Biljana Natić Ljumović (59), preminula je u utorak oko 16 časova od posledica zaraze virusom korona. To je četvrta žrtva koronavirusa u Srbiji.

Doktorka, koja je radila u Doma zdravlja, izgubila je bitku protiv opake bolesti na Klinici za infektivne bolesti niškog Doma zdravlja. Biljana je imala dijabetes i bila je jedan od najtežih pacijenata. Među prvima je priključena na veštačku ventilaciju.Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je za RTS da je ona bila dugogodišnji neregulisani dijabetičar i da je preminula juče u popodnevnim časovima.

„Ona je bila na respiratoru od 21. marta, težak oblik, borili su se lekari, ali nažalost nisu useli da pomognu“, rekao je Lončar.
Doktorka je iz Prokuplja, a pre dve-tri godine počela je da radi u niškom Domu zdravlja, prenose „Novosti“.

Ginekolog je jedna od osmoro niških lekara kojima je zvanično potvrđen virus korona. Većina njih je u dobrom zdravstvenom stanju i nisu na bolničkom lečenju ali su u samoizolaciji.

Sumnja se da su se zarazili u jednoj privatnoj ordinaciji gde su radili prekovremeno a da je virus donela „pacijentkinja iz Italije“.

Prema poslednjim podacima, u Srbiji su koronavirusom zaražene 303 osobe, među kojima i dve bebe.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *