ПРВИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ КОЈИ ЈЕ ИЗЈАВИО ОВАКО НЕШТО ПРЕД СЕНАТОМ: „Руси нас се више не боје!“ СТИГЛО ЈОШ ЈЕДНО ПРИЗНАЊЕ!

PRVI AMERIČKI GENERAL KOJI JE IZJAVIO OVAKO NEŠTO PRED SENATOM: „Rusi nas se više ne boje!“ STIGLO JOŠ JEDNO PRIZNANJE!

4 marta 2018

Mere koje je Vašingtona preduzeo zbog mešanja Rusije u naše predsedničke izbore 2016. nisu izvršile nikakav uticaj na „protivnike Amerike“ – izjavio je šef sajber-komande Kopnenih snaga SAD general Pol Nakasone.

Apostrofirajući Rusiju, naveo je da je Moskva za vreme američke predsedničke izborne kampanje „širila dezinformacije po internetu“. Pa nastavio:

„Smatram da su Rusi uvereni da im se ništa ni sada ne može (loše) dogoditi. Oni se nas ne boje“.

Nakasone je ovako nastupio na slušanju u Senatu SAD. Zato što ga je Donald Tramp kandidovao za šefa Agencije za nacionalnu bezbednost (NSA).

Ta agencija je američka elektronska špijunaža. I više od toga. Jer, ako general Nakasone dobije podršku senatora, on će se istovremeno naći na čelu i Sajber-komande Oružanih snaga SAD.

Nakasone je prvi američki general – verovatno u celom periodu nakon Drugog svetskog rata – koji je izgovorio: „Rusi nas se ne boje“. Međutim, upravo se pojavilo još jedno – nema sumnje, nevoljno – priznanje Rusiji.

U listu Oružanih snaga SAD Military Review pojavio se tekst u kojem se ocenjuje da je Rusija u Siriji „odnela pobedu“ i da je to uspela zato što je delovala „efektno, elastično i sa kombinovanjem vojnih i političkih dejstava“.

Čak se priznaje da Moskva „slomila monopol ženevskog mirovnog procesa“ i „diplomatsko liderstvo SAD“ jer su za Siriju ništa manje važni pregovore koji se pod patronatom Rusije, Turske i Irana vode u Astani.

Vojni list SAD priznaje i da su pozicije sirijskog predsednika Bašara Asada sada – zahvaljujući ulasku Rusije u rat – toliko jake da može da diktira uslove svog učešća u pregovorima.

„To je očevidna pobeda Rusije koja je svoje uspehe konvertovala u dugoročni sporazum sa Damaskom o avio-bazi Hmejmim i pomorskoj u Tartusu. Plus: ojačala je i pozicije vojih firmi koje će učestvovati u obnovi Sirije“.

Autori teksta su analitičar Centra za vojno-pomorske analize Majkl Kofman i Metju Rožanski, direktor vašingtonskog Instituta „Kenan“.

KOMENTARI7 komentara

 1. triglav says:

  ne samo, da vas se "ne boje" izgleda da vas i preziru ...

 2. slobo says:

  To sad ispade da su vas se nekada bojali .Hahahaha koje budaletine .

 3. Velika Metla says:

  Hahahahahahahahahahah..........,a kao fol do sada su vas se bojali???!! Hahahahahahahahahahaha................,koji rretard! Vas mogu da se boje SAMO kukavice koje uumiru makar 16 puta dnevno,a to su šiptari,milogorci,usRaše,balijaneri i ostali slični bašibozuk!

 4. Sasa S says:

  A Kinezi da li se boje Amerike.....

  • Velika Metla says:

   Sasa S,sanjaju oni,drugar,čemerikin "san",a kad ih budu buduli biće mLogo bolno! Sanjaju da se ceo svet od njih plaši,a naravno da male narodne grupavije im svojim strahom samo pune "ego",pa su umislili da se svako plaši od njih! Izgleda su počeli da se bude!

 5. Miraš says:

  Navikli su da uživaju u specijalnoj povlastici da se svet boji američkih krvnika. Verovatno je i taj strah činio spolja Ameriku izuzetnom nacijom. Doduše i treba ih se bojati jer država SAD od svog nastanka do danas (1776 do 2018 ), za 242 godine svog postojanja 225 godina je ratovala. Izuzev njihovog gradjanskog rata (1861-1865) ratovala je uvek na tudjoj teritoriji. Niko nije napadao SAD niti tu državu u novije vreme neko napada pa se nameće logično pitanje zbog čega i zašto SAD toliko ratuje po svetu. Samo 17 godina američke istorije prošlo je bez oružanih sukoba, a najduže su SAD bile u miru u periodu velike depresije od 1935 do 1940 godine. Neki autori smatraju da baš u tom periodu SAD je u potpunosti izgubila svoju suverenost tj. da od tada definitivno američki narod više uopšte ne vlada svojom državom... Uglavnom pravo pitanje je ko vlada Amerikom. "I Bog stvori Ameriku", a izgleda da njegova suprotnost drži pod kontrolom tu zemlju. Koliko je lažljiv i licemeran američki svet jer takvi kakvi su oni tvrde da veruju u Boga, da su porodični ljudi i posebno da su izuzetni borci za ljudska prava i demokratiju širom sveta.

 6. Jefimija says:

  Da li je cilj Amerike da ih se ostali boje? Rusi ih se nisu bojali ni u doba Jeljcina, a pogotovo sada kad im je na celu Putin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *