ПРВИ ЧОВЕК КИНЕСКЕ ВОЈСКЕ У БЕОГРАДУ: Генерал Фенгхе допутовао у Србију

PRVI ČOVEK KINESKE VOJSKE U BEOGRADU: General Fenghe doputovao u Srbiju

26 marta 2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović dočekao je večeras na beogradskom aerodromu “Nikola Tesla” državnog savetnika i ministra nacionalne odbrane Narodne Republike Kine generala Vei Fenghea, koji je doputovao u trodnevnu zvaničnu posetu Republici Srbiji, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.Ministar Stefanović poželeo je ovom prilikom dobrodošlicu kineskom kolegi i izrazio zadovoljstvo povodom njegove posete Srbiji.

General Fenghe zahvalio se ministru Stefanoviću i istakao da je dirnut što ga je lično dočekao, navodeći da to u potpunosti pokazuje posebno i čelično prijateljstvo Srbije i Kine.

„Za nas je velika čast što ste ovde. Veliko prijateljstvo između dve zemlje, dva naroda i dva predsednika uvek ćemo se truditi da unapređujemo i jačamo“, rekao je ministar Stefanović.

Dočeku generala Fenghea i kineske delegacije prisustvovali su ambasadorka Kine Čen Bo, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-major Duško Žarković.

(Pravda/Ministarstvo odbrane Republike Srbije)

KOMENTARI11 komentara

 1. persida says:

  Cim nosi masku, nije on nikakav general, nego poslusnik Svetske vlade.

  • Rista says:

   nije on poslušnik, Persida, nego general svetske vlade. Kina je u sastavu svetske vlade koja će se po nekim predviđanjima, preseliti u Kinu zajedno sa kapitalom i Rotšildima. Doduše, Rotšildi uvek idu za kapitalom, a o toj vladi ne znam ništa osim da imaju jednog generala koji javno nastupa. Pa čak i ako je poslušnik svetske vlade, njegova poseta je značajna i dobrodošla. Uz Kinu ćemo biti portiri u svetskoj vladi a to je za Balkan i okruženje oficirski posao. Koga ne možeš pobediti, ti mu se pridruži. Imaju i kinezi sličnu izreku, ali ne bih da gnjavim.

  • Dijana says:

   jedeš pitu usranko

 2. Rista says:

  E pa bato moj, meni se ovo već sviđa. Neće to biti samo "kurcoazna" poseta. Biće tu malo i raketla i tako to. Garant. Kinezi toga imaju da moš njive sejati. A još više mi se sviđa što su baš brezobrazno i beskompromisno iznervirali ameriku i njene agente u Srbiji do pene na ustima. Iskreno, sviđa mi se. Ne znam šta se sve događa, pa ne mogu da komentarišem, ali nešto se sigurno lepo događa. Ne putuju ovakve glavonje u puno država a još manje putuju bez veze. Aj nešto i da me obraduje u ove sudnje sive dane.

 3. VRSK says:

  Dozvoliti Kini da otvori jednu ili više vojnih baza po Srbiji. Jer ako NATO ima nekoliko baza na teritoriji Srbije onda i Kina i Rusija mogu da instaliraju nekoliko.

 4. persida says:

  Mogu, ali za sada nece. Vucko to ne moze da sdpreci i da hoce, ali Rusi i Kinezi nista ne rade ako im prethodno ne odobre kauboji. Odnosno, cionisti.

  • Cale says:

   Ne procitah skoro vecu glupost

  • Milan says:

   Hoćeš moćne vojne baze po Srbiji da tvoje strašljivo dupence konačno bude na sigurnom. Ali ne funkcioniše to tako. Formiranje moćnijih vojnih baza na našoj strani izazvalo bi formiranje jačih vojnih baza na drugoj strani, dovelo bi do otpočinjanja novog rata na Bačlkanu. Kuku lele za "strašljivo dupence".

   • Rista says:

    Nešto tu ipak škripi oko ličnog "plašljivog dupenceta". Ne mislite valjda da će se Srbija osloboditi bez rata? Ili radije ne biste ratovali, pa nek ide dokle ide? Milane, rat mora da se dogodi ako Srbija hoće da se oslobodi i vrati svoje teritorije. A ako imamo pouzdane saveznike pa još i njihove vojne baze na našoj teritoriji, Miloševići neće nikad biti poraženi a koliko će rat trajati i koliko Srba će izginuti , niko ne može predvideti. Imate to sve u istoriji a najsvežiji primer je i Sirija. Mislite, na Srbiju neće poslati neku vrstu isila jednog dana? Pa hoće. Nije problem u vojnim bazama. Danas ili sutra će ili Kina ili Rusija otvoriti vojnu bazu u Srbiji. Rusija već to pokušava a ni Kina nije više uzdržana, što je veliko i prijatno iznenađene za mene. Problem je u Milanima na vlasti, ali ni oni nemaju neke veće mogućnosti da vladaju i dozvole Rusiji otvaranje baze, pa im nije mnogo ni zameriti. Nadajmo se da će jednog dana ipak prelomiti i pozvati Rusiju zvanično, kao što je Asad učinio. Valjaju se neka žrtvena vremena ispred Srba. Ponovo. Ima tu nas nekoliko koji neprekidno napadamo i Rusiju i Kinu, kritikujemo ih da su "izdajnici" i tako malo pomalo, otvaramo oči i narodu pa i Kini i Rusiji da treba malo požuriti a ne toliko taktizirati. Veliko je pitanje da li oni to primećuju? Da li primećuju da je nezadovoljstvo Srba sve veće zato što ponekad mislimo da oni ili ne mogu ili neće da nam pomognu. Ima to svog efekta. Među nama je i Persida. Kada čitate moje kritike Rusije i Kine, ne gledajte samo redove i reči. Svaka moja kritika ima višestruko značenje. Koliko smo mi mali, obični ljudi značajni i koliko ćemo doprineti nekoj žestokoj promeni, ni sami ne shvatamo, jer je teško razumeti zavisnost i Kine i Rusije od odnosa sa Amerikom i koliko je svrsishodno da Rusi i Kinezi krenu na Ameriku na isti način kako Amerika ide na njih. Zato nikad nisam baš preoštar prema Rusima i Kinezima jer najveći poraz Srbije bi bio da nemamo ovakve odnose sa Rusijom i Kinom. Ma gurajte ih da nam pomognu i otvore vojne baze u Srbiji. Nato baze su već otvorene oko Srbije ali nama nedostaju ruske i kineske. Zato sam zadovoljan zbog dolaska kineskog ministra. To je znak da imamo sve veće i sve bolje šanse da dobijemo vojnu podršku u odsudnom momentu, kao i Sadam. Da nije bilo Rusije, Sadam i Sirija bi bili prošlost. Ovako, sve je manje verovatno da će Sirija biti poražena. A Sirijci ginu na fatove. Nema slobode bez borbe i pogibije. Bar toliko znamo.

 5. Gagi says:

  Zapadni narcisoidni kapitalisticki sistem je zaustavio zivot u svetu. Mnoge drzave u svetu i narodi su tesko propatile zbog njihovog bezgranicnog izivljavanja. Kao sto vidimo, svemu tome je dosao kraj, pokusavaju malo da se izvade sa pustanjem i trovanjem stanovnistva na svetu. Ali, dobro, TO su oni, i tome ce doci kraj. Svet i narodi u svetu vole SLOBODU, bez obzira na religiju i nacionalnost, niko nije spreman i rodjen da bude sluga alavim bitangama, tu uvek postoji otpor. UVEK je na ovoj kugli postojao taj problem, to je sustina opsteg zivljenja, da se stvori otpor i rat protiv onih koji nasrcu na tudja dostignuca i znoj. Pukle su te bitange koji su bicevali one jadnike kojima je Stvoritelj dao zivot kao i njima. Sa tom razlikom sto su se oni rodili sa manom i ljudskim deformitetom da se tako ponasaju. Nije ova poseta losa, to pokazuje da se ponizeni udruzuju za neko opste dobro a protiv ovih zivotnih hijena i predatora. Jes, samo su katolici i Pape stvorili svet, to je banda koja je pobila najrodjenije, njihove verne sluge i zastitnike - Templare. Dobro je sto se druzimo i stvaramo zivot sa drevnim civilizacijama, nisu to primitivni hedonisti koji su doveli svet na rub propasti. Svaki otklon od dokazanih istorijskih olosa, samo moze da pomogne.

 6. Rista says:

  Generalno, ja sam za ILegalizaciju svega što čoveka baca na nos i za čega nema snage koliko bi on želeo. Trčanje u školi na 1000 m - očegačozacija, droga - ilegalizacija, rakija - ilegalizacija(ja ne mogu više da pijem a da nepanem nanos), duvan napola - ilegalizacija, seks- 99% ilegalizacija…Onaj 1% mogu i ja i kad mogu ja, ne treba ga skroz zabraniti. Živi vi meni bili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *