ПРВИ ГЕНЕРАЛ АМЕРИКЕ: Русија је велика сила са моћним оружаним снагама

PRVI GENERAL AMERIKE: Rusija je velika sila sa moćnim oružanim snagama

14 decembra 2020

PRVI general Amerike – šef Združenih štabova oružanih snaga SAD Mark Mili – upozorio je sunarodnike da je Rusija „nesumnjivo velika sila sa visokim nivoom borbene gotovosti oružanih snaga“.U intervjuu The Wall Street Journal naglasio je da rusku vojnu moć ne treba potcenjivati“ i nastavio:

„Rusija je zaista velika sila. Ruska vojska je veoma, veoma dobra, nema sumnje. Oni predstavljaju izazov i pretnju (SAD). Ne treba ih potcenjivati“.

Dodatno je naveo da visoko ceni sajber sposobnosti Oružanih snaga RF.

Posebno je ukazao na borbenu gotovost svemirskih, vazdušnih, pomorskih i kopnenih snaga.

Prema njegovim rečima, Rusija ima „vrlo efikasnu i vrlo profesionalnu vojsku“.

Mili je ocenio da je „Rusija u najširem strateškom smislu u stanju propadanja“, ali i odmah dodao da „Rusija poseduje veoma moćne strateške nuklearne snage“.

Prethodno je američki vojni ekspert Robert Skejlz rekao da je jurišna puška M-16 američke vojske inferiorna u odnosu na legendarni sovjetski AK-47.

U novembru je Vladimir Putin objavio da će Rusija – s obzirom na trenutne političke i vojne rizike – nastaviti da modernizuje svoje nuklearne snage.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    „Rusija u najširem strateškom smislu u stanju propadanja“. Auuuuu, al je ovo brezobrazno, veliko egostično, drsko i iznad svega -poprilici tačno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *