ПРВИ ГЕНЕРАЛ АМЕРИКЕ: Русија је велика сила са моћним оружаним снагама

ПРВИ ГЕНЕРАЛ АМЕРИКЕ: Русија је велика сила са моћним оружаним снагама

14 децембра 2020

ПРВИ генерал Америке – шеф Здружених штабова оружаних снага САД Марк Мили – упозорио је сународнике да је Русија „несумњиво велика сила са високим нивоом борбене готовости оружаних снага“.У интервјуу The Wall Street Journal нагласио је да руску војну моћ не треба потцењивати“ и наставио:

„Русија је заиста велика сила. Руска војска је веома, веома добра, нема сумње. Они представљају изазов и претњу (САД). Не треба их потцењивати“.

Додатно је навео да високо цени сајбер способности Оружаних снага РФ.

Посебно је указао на борбену готовост свемирских, ваздушних, поморских и копнених снага.

Према његовим речима, Русија има „врло ефикасну и врло професионалну војску“.

Мили је оценио да је „Русија у најширем стратешком смислу у стању пропадања“, али и одмах додао да „Русија поседује веома моћне стратешке нуклеарне снаге“.

Претходно је амерички војни експерт Роберт Скејлз рекао да је јуришна пушка М-16 америчке војске инфериорна у односу на легендарни совјетски АК-47.

У новембру је Владимир Путин објавио да ће Русија – с обзиром на тренутне политичке и војне ризике – наставити да модернизује своје нуклеарне снаге.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    „Русија у најширем стратешком смислу у стању пропадања“. Аууууу, ал је ово брезобразно, велико егостично, дрско и изнад свега -поприлици тачно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u