ПРВИ КОРАК КА УБИСТВУ: Радован Караџић осуђен на казну самице до краја живота!

PRVI KORAK KA UBISTVU: Radovan Karadžić osuđen na kaznu samice do kraja života!

15 maja 2021

PREDSEDNIK Mehanizma za međunarodne krivične sudove (MMKS) u Hagu Karmel Ađijus odbio je juče prigovor odbrane Radovana Karadžića na odluku o izdržavanju kazne doživotnog zatvora u Velikoj Britaniji, objavio je na „Tviteru” jedan od članova njegovog pravnog tima advokat Piter Robinson.

Ovim potezom, prema stavu Robinsona, bivši lider Srba osuđen je na kaznu samice do kraja života ili smrt od muslimanskih ekstremista u zatvorima u Velikoj Britaniji.Takođe, jedan od članova Karadžićevog pravnog tima advokat Goran Petronijević podseća da je upravo specijalna jedinca Velike Britanije učestvovala u potrazi za Karadžićem i u njegovom hapšenju 2008, ali prethodno i bombardovanju Republike Srpske 1994–1995. godine, čime se otvoreno stavila na neprijateljsku stranu.

– Prema tome, Radovan Karadžić sada ide u zarobljeništvo, u logor, a ne na izdržavanje kazne – objašnjava advokat.

On podseća da je upravo jedna od tačaka po kojoj je Radovan Karadžić osuđen – uzimanje talaca, vojnika iz mirovne misije, koja je to prestala da bude nakon NATO bombardovana RS, a među kojima je najviše bilo britanskih vojnika.

U britanskim zatvorima, prema rečima Petronijevića, osuđeni Srbi su u više navrata bili napadani od muslimanskih ekstremista, poput Radoslava Krstića, koji je jednom pretučen šipkom, a drugi put su pokušali da ga ubiju žiletom.

Upravo zbog toga, prilikom izjašnjenja o državi gde bi služio kaznu, odbrana je, kako kaže Petronijević, jedino tražila da to bude u zemlji u kojoj će njegova bezbednost biti na nivou, da se ne bi dogodilo isto što i sa Krstićem ili Biljanom Plavšić, koju su takođe napali muslimanski ekstremist u zatvoru u Švedskoj, ali je predsednik MMKS-a uradio upravo suprotno.

– Oni su kao Srbi tamo satanizovani, i boravak dr Karadžića u zatvoru u Velikoj Britaniji je jako rizičan, čak prvi korak ka ubistvu – navodi Goran Petronijević.

On podseća da je 17. decembra 2015. doneta Rezolucija Ujedinjenih nacija koja sadrži poglavlje pod nazivom „standardi i minimalni uslovi za tretman zatvorenih osoba”, poznatije kao „Mendelina rezolucija”.

Prema ovom poglavlju mora da se obezbedi da zatvorenik kaznu izdržava koliko je moguće bliže svom mestu prebivališta, kazao je advokat i dodao da tu rezoluciju svi poštuju izuzev Haškog tribunala, sada MMKS-a.

Radovan Karadžić je u pritvoru u Hagu od hapšenja i izručenja iz Srbije u julu 2008. Pravosnažno je osuđen 20. marta 2019. godine na doživotni zatvor. Tom odlukom preinačena je kazna prvostepene presude tribunala u Hagu kojom je u martu 2016. bio osuđen na 40 godina zatvora.

KOMENTARI9 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Satanisti vežbaju mišiće na nama. Neće još dugo, jer ničija nije gorela do zore, pa neće ni njima. Šta god uradili sa Radovanom, njegovo delo RS ostaje nama u nasleđe. Ime Radovana Karadžića zapisano je zlatnim slovima u srbskoj istoriji. Bog te čuvao, Radovane!

 2. Istina says:

  Potomci pirgavih zlikovaca koji su pocinili genocid nad indijancima, indijcima, abordzinima, kinezima, koji su za jednog nacistu streljali sto Srba I onih koji su samo u drugom svjetskom ratu ubili sest miliona Rusa nasli da dijele pravdu. O Boze na sto se izrodi tvoja kreacija?

 3. Za Srbiju says:

  Šta god da mu "demokrate" urade, ostaje njegovo istorijsko delo.

 4. Pendrek says:

  Zuta olosh u Srbiji su ga predali.

 5. Si Ju Leter Aligeder says:

  Dobro, a šta bi radio na slobodi? Bio je predsednik Republike Srpske, i sada da ga puste šta bi čovek radio kad ionako nema mrdanja, vakcina i maska obavezni, ne možeš u robnu kuću Boska niti u ulici Gospodskoj u kafić na kaficu. Valjda je ovako sigurniji. Jedino što znam to je da će on nadživeti sve te svoje tamničare i oslobodiće njega sam Bog.

 6. Čist je ko Suza says:

  Čovek je pravednik

 7. Gardista says:

  Zapad je smece, mi robujemo njima da bi njima bilo bolje, a nas verski huskaju. Otvorili fabrike da nam mladost uvene u robovlasnickim uslovima rada za 350e. Vucic je Germanski spijun koji je dosao da preda KiM ili bar dodje do kraja...nego ako palestinci imaju tolike rakete daj i mi da se pripremamo.

 8. Gagi says:

  Svaka kazna robije je prvenstveno edukativna, da se kazni pogresno razmisljanje i poremeceni pristup nekim proklamovanim vrednostima koje su morale biti postovane. Tako je i sa ovim "nasim" drzavnicima koji su danas po raznim europskim kazamatima, nisu do kraja ispostovali svoju zapadno-komunisticku zakletvu koju su svojevremeno dali. Skoro svi su bili na vaznim politickim pozicijama okupatorskog sistema koji je unakazio Srpski narod. U medjuvremenu su im proradili geni a pomalo i savest pa predjose na stranu svog naroda - Srpsku. E, to nije moglo biti oprosteno jer su izigrali poverenje koje im je ukazano od strane okupatora. Svi oni koji su bili na nizim nivoima su pobijeni a ovi najvisi kadrovi su morali da posluze za primer ostalima kako se prolazi kada se izda ruka koja te hrani. Ovaj primer sa Rasom je simbolican i edukativan, zavrsice svoj zivot kod onoga kome je okrenuo ledja. Nije slucajnost u nasoj danasnjoj drzavi da postoje neki "intelektualci" koji se jos cvrsto zalazu za program okupatorske komunisticke ideologije i cvrsto je se drze. Moraju, vide kako su prosli ovi drugi koji su se odmetnuli u Srpstvo i koji su zbog toga tesko nastradali. Iz svega iznetog, vrlo je lako zakljuciti da je uspostavljanje Srpske drzave tezak i neizvestan posao, mnogo je uplasenih za svoj zivot i porodicnu egzistenciju. Moraju i dalje horski da urlaju o neprevazidjenim vrednostima njihovih kolonijalnih gazda.

 9. Gagi says:

  Detaljno je isplanirano da se u haosu II rata razvali Srpska drzava i nestane, prvo su to radili nemacki fasisti a posle su tu ulogu preuzeli borci za komunizam i "ravnopravnost" naroda na ovom prostoru. Zbog toga su otadzbinski i patriotski pokreti ocisceni po kratkom postupku. Otadzbinska vojska koja je stitila svoj narod je takodje pobijena i unistena jer je smetala sprovodjenju ovog podmuklog plana. Nije ni malo slucajno bombardovanje od strane saveznika da bi se ucvrstila okupatorska vlast i narod "opametio" sta ga ceka ako ne prihvati nametnuto stanje. Isto se dogodilo i 99 -e god, posle tog bombardovanja takodje su nametnuti novi okupatorski namesnici, sinovi i unuci starih namesnika. Nacionalna Srpska drzava nije u interesu zapada jer je njihov plan da nas nema, borice se protiv nas raznim sredstvima sve dok postojimo jer smo im u proslosti zadavali velike glavobolje. Nismo narod koji cuti i trpi njihovu kolonijalnu bahatost, mi volimo slobodu i samostalnost a to puno kosta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *