ПРВИ ПРЕЛИМИНАРНИ РЕЗУЛТАТИ ИЗБОРА У БиХ

PRVI PRELIMINARNI REZULTATI IZBORA U BiH

7 oktobra 2018

Predsednik Centralne izborne komisije (CIK) BiH Branko Petrić izjavio je večeras da je na izborima u BiH glasalo 53,26 odsto od ukupnog broja birača.

On je naveo i da nedostaju podaci sa još nekih biračkih mesta pa se očekuje da će izlaznost biti za oko dva procenta veća.Izlaznost iznad proseka zabeležena je u Banjaluci gde je glasalo više od 60 odsto građana, u Banovićima i Han Pijesku 70 odsto, u Zvorniku 60 odsto i u Gornjem Vakufu 62 odsto.

Petrić je rekao i da je na desetak biračkih mesta bilo remećenja javnog reda i mira i ocenio da su izbori bili „izuzetno fer i korektni, nasuprot nekih katastrofičnih najava“.

Na osmim opštim izborima u BiH od Dejtonskog mirovnog sporazuma pravo glasa imalo je ukupno 3.352.933 birača, od kojih 2.092.933 u Federaciji BiH, a 1.260.597 RS.

Na opštim izborima gradjani BiH danas su birali članove Predsedništva BiH, poslanike u državnom i entitetskim parlamentima, predsednika i potpredsednike RS i predstavnike za kantonalne skupštine u FBiH.

DNS na osnovu 6 odsto obrađenih glasova: Dodiku 23.000 glasova, Ivaniću 15.000

Na osnovu šest odsto ukupno obrađenih glasova, kandidat koalicije SNSD-DNS-SP za srpskog člana Predsedništva BiH Milorad Dodik ima više od 23.000 glasova, a kandidat Saveza za pobedu Mladen Ivanić oko 15.000.

Demokratski front: Komšić ide u Predsedništvo kao predstavnik Hrvata

U izbornom štabu Demokratskog fronta u Sarajevu, čiji se kandidat Željko Komšić bori za mesto hrvatskog člana Predsedništva BiH, vlada optimistična atmosfera. Milan Dunović, član Predsedništva stranke u izjavi za Anadoliju rekao je da imaju veliku sigurnost da će Komšić biti član Predsedništva.

KOMENTARI2 komentara

  1. Beli Orao says:

    Republiko Srbska , Srećan Ti izbor!!!

  2. Vladimir Monomah says:

    Čestitam na pobjedi, samo zlo ne miruje treba mu stati nogom za vrat, crknite svi vi kojima je Republika Srbska balvan u oku(prepoznaće se po negativnim komentarima) vama balvan nama Srbima je dragulj u srbskoj kruni i tako će ostati

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *