ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ АМЕРИКЕ: Бајден запретио Трампу војним пучем! АМЕРИКА ПРЕД ГРАЂАНСКИМ РАТОМ

PRVI PUT U ISTORIJI AMERIKE: Bajden zapretio Trampu vojnim pučem! AMERIKA PRED GRAĐANSKIM RATOM

11 juna 2020

Kandidat Demokratske partije na narednim izborima Džo Bajden smatra da aktuelnog predsednika čeka vojni puč ako odbije da prizna poraz na predsedničkim izborima, javlja Si-En-En.

Na pitanje novinara šta Bajden misli šta se može desiti ako Tramp izgubi na predsedničkim izborima u novembru, ali odbije da prizna njegove rezultate i napusti svoju funkciju, bivši potpredsednik SAD je odgovorio da bi u tom slučaju vojska mogla da pomogne.„Obećavam vam, apsolutno sam siguran, da će ga oni brzo izvesti iz Bele kuće“, naveo je Bajden.

On je dodao da se u američkoj vojsci mnogi protive pokušajima aktuelnog predsednika SAD da pretvore Ameriku u militarističku državu i izjavio da se ponosi vojnicima koji su nedavno kritikovaoli Trampa.

Slično mišljenje je izrazio i član Predstavničkog doma iz Luizijane, demokrata Sedrik Ričmond. Po njegovim rečima, vojnici će se umešati, ako se Tramp usprotivi rezultatima izbora.

„Siguran sam da će se generali i drugi ljudi aktivirati i osigurati mirnu predaju vlasti“, izjavio je političar.

Ranije su mediji pisali da postoji konflikt između Donalda Trampa i šefa Pentagona Marka Espera, nakon što je taj javno saopštio da ne želi da koristi vojnu silu za gušenje protesta koji su zahvatili SAD nakon smrti afroamerikanca Džordža Flojda.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Ovi američki sorošoidni novinari se ubiše pišući Šta ako pobedi Bajden – pa onda kažu da će Bajden da pozove vojsku da izvrši puč. ……………Umesto da rasprave prostije i izvesnije pitanje: Šta kada pobedi Tramp? E, tek o tome ovi novinarčići bi trebali da rasprave pitanje - da će Bajden da pozove vojsku da izvrši puč. Inače, Duboka sorošoidna vojska ne postoji, postoje samo izvesni duboki sorošoidni generali iliti vojni rukovodioci. ……………Treba se samo podsetiti kako su prošli Gulenovi pučisti protiv Erdogana u Turskoj. Tako će i proći plaćenici Džoa Bajdena. Biće to prilika da Tramp dugoročno reši pitanje destruktivnog delovanja Izraelćanskih Mudraca u Americi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *