ПРВИ РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ У БЕОГРАДУ: Пренео је информације – ЕВО ШТА СЕ СПРЕМА СРБИЈИ

PRVI RUSKI OBAVEŠTAJAC U BEOGRADU: Preneo je informacije – EVO ŠTA SE SPREMA SRBIJI

17 aprila 2018

Direktor spoljnoobaveštajne službe Rusije (SVR) Sergej Nariškin sastao se sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a u fokusu razgovora bili su aktuelni međunarodni problemi i potreba poštovanja međunarodnih zakona u regionalnim konfliktima, saopštio je šef pres službe SVR Sergej Ivanov.

Razgovori su bili fokusirani na pitanja međunarodnih odnosa, kao i na trenutne međunarodne probleme. Strane su istakle potrebu poštovanja normi međunarodnih zakona kada je reč o rešavanju rastućih regionalnih konflikata i istaknuta je ruska i srpska pozicija o potrebi striktnog izvršavanja Povelje UN svih država te međunarodne organizacije – preneo je Ivanov.O detaljima sastanka, osim saopštenja, zvaničnih podataka nije bilo, međutim diplomatski izvori navode da su srpskom šefu države predočene informacije i saznanja ruskih obaveštajaca da Zapad priprema novi talas ucena i pretnji ukoliko se Srbija ne distancira od Moskve i ne uvede sankcije Rusiji.

O mogućnostima izazivanja nereda po scenariju krvavog ukrajinskog Majdana, u kom je Amerika imala presudnu ulogu u oktobru prošle godine, govorio je i šef diplomatije Sergej Lavrov. On je tada poručio srpskoj vlasti da su za šablon događaja u Ukrajini 2014. zainteresovane pojedine zapadne ambasade i mediji pod njihovom kontrolom.

Analitičar Dragomir Anđelković kaže da je poseta Nariškina izraz zahvalnosti što se Srbija drži po strani u uskobima oko Sirije, ali i upozorenje za mogući Majdan.

– Ovom posetom se Beogradu prenosi jedna vrsta zahvalnosti, ali je i jasan znak da će Rusija maksimalno podržati Srbiju u slučaju da se nađe pod bilo kakvim pritiskom narandžastih talasanja. Ako Rusija ima informacije o spremanju novog Majdana u Srbiji, a koje nam je doneo Nariškin, sigurno će se aktivirati u zaštiti interesa – objašnjava Anđelković.

(Srpski Telegraf)

KOMENTARI4 komentara

 1. Kulak says:

  Možda bi Sergej Nariškin bio bolji lider nego kolebljivi Putin.

  • goran says:

   Dobre informacije, sta sad da radimo sa tim informacijama?

 2. goran says:

  Rusija ne da Vucica, borice se do poslednjeg Srbina.

  • test01 says:

   U ovome slucaju se ne slazem, lepo je Putin rekao da Rusi NE MOGU da budu veci Srbi od Srba (u prevodu, Srbi treba da se bore za svoje interese a Rusija ce maksimalno da nas podrzi i pomogne, sto nije malo). Suludo je verovati u bilo sta drugo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *