ПРВИ СРБИН KОЈИ ЈЕ ПОБЕДИО KОРОНУ! Пацијент који се лечио у KЦ Војводине ВИШЕ НЕМА ВИРУС!

PRVI SRBIN KOJI JE POBEDIO KORONU! Pacijent koji se lečio u KC Vojvodine VIŠE NEMA VIRUS!

14 marta 2020

Sa Klinike za Infektivne bolesti Kliničkog centra Vojvodine, jedan pacijent je pušten na kućno lečenje, pošto su testovi pokazali da je negativan na koronavirus, a njegovo zdravstveno stanje će se i dalje pratiti, izjavila je za RTV Vojvodine, direktorka Kliničkog centra Vojvodine, Edita Stokić.

Prepodne, dopremljen je novi pacijent iz Opšte Bolnice u Kikindi. To je drugi pacijent zaražen Kovidom – 19 iz tog banatskog mesta.

– Trenutno u Kliničkom centru Vojvodine leče se četiri pacijenta obolela od korona virusa. Od ta četiri pacijenta jedan je u teškom opštem stanju i zahteva mehaničku ventilaciju. Svi pacijenti su hemodinamski stabilni, njihovo zdravstveno stanje monitoriše se tokom 24 sata od strane multidisciplinarnog tima lekara Kliničkog centra Vojvodine. Lečenje ovih pacijenata sprovodi se u novoizgrađenoj Intenzivnoj jedinici Infektivne Klinike Kliničkog centra Vojvodine, koja je osposobljena i opremljena najmodernijom opremom. Klinički centar Vojvodine je blagovremeno obezbedio dovoljne količine materijala, svih medicinskih lekova i pratećih sredstava kao i zaštitne opreme neophodne za zaštitu kako zdravstvenih radnika kao i pacijenata koje dopremaju u tu zdravstvenu ustanovu – izjavila je za RTV Edita Stokić.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Ivke says:

    sta znaci monitoriše ..mehaničku ventilaciju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *