ПРВИ ТЕСТ ЗА ЛАЖНУ ВЛАДУ АВДУЛАХА ХОТИЈА! Београд упутио поруку Приштини: ОЗБИЉАН ЗАХТЕВ НА СТОЛУ!

PRVI TEST ZA LAŽNU VLADU AVDULAHA HOTIJA! Beograd uputio poruku Prištini: OZBILJAN ZAHTEV NA STOLU!

5 juna 2020

Marko Đurić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da Srbi na Kosovu i Metohiji i Beograd zahtevaju da takse i sve druge anticivilizacijske mere budu odmah ukinute

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić kaže za RTS da će prvi veliki test za novu takozvanu vladu u Prištini na čelu sa Avdulahom Hotijem biti odluka o ukidanju taksi i tzv. „mera reciprociteta“.Marko Đurić je, gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, naveo da Srbi na Kosovu i Metohiji i Beograd zahtevaju da takse i sve druge anticivilizacijske mere budu odmah ukinute.

– Da li će se to desiti sledeće nedelje biće ustvari prvi veliki test za (tzv.) vladu Avdulaha Hotija – poručuje Đurić.

Ukazao je da se sada vidi koliko je važno što su Srbi na Kosovu i Metohiji jedinstveni i okupljeni oko Srpske liste.

– To znači da ona ima ulogu jezička na vagi i da ima odlučujuću ulogu u parlamentu u mnogim stvarima. Da nemamo jedinstvenu Srpsku listu glatko bi nam u prištinskom parlamentu prošao zakon o verskim zajednicama koji bi značio oduzimanje Gračanice, Dečana i svega ostalog – dodao je Đurić.

Naglasio je da je sigurno da će Srpska lista imati težak zadatak, jer ne veruje da u odnosu prema Beogradu postoji značajna razlika među albanskim predstavnicima.

– Očekujem da će Srpska lista biti u poziciji da se aktivnije bori za sprečavanje pritisaka, barikada, blokada i od toga zavisi svakodnevni život naših ljudi – rekao je Đurić.

Pred dolazak specijalnog izaslanika EU Miroslava Lajčeka u Beograd i Prištinu pojavila se informacija da će se tražiti pojedini ustupci i od jedne i od druge strane – od Beograda da se zaustavi kampanja povlačenja priznanja nezavisnosti okupirane srpske pokrajine, a Đurić kaže da je to lažna vest.

– Veoma bih voleo da znam ko je izvor te lažne vesti i ne mogu da isključim da je reč o pokušaju direktnog stranog mešanja u naše izbore – rekao je Đurić.

Na pitanje da li očekuje da će se Ričard Grenel, nakon što je oslobođen svih drugih funkcija, više posvetiti dijalogu Beograda i Prištine, Đurić kaže da očekuje.

– Iako nas narednih meseci nesumnjivo očekuju ozbiljni pritisci i izazovi kada je reč o Kosovu i Metohiji treba da budemo svesni toga da sve zavisi od toga ko i kako čvrsto brani naš položaj i zato je važno da u Beogradu imamo ljude koji su spremni i kadri da na čvrst i odlučan način brane naše interese – zaključio je Đurić.

(Tanjug)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *