ПРВО НАС БОМБАРДОВАО, САД НАС ЗОВЕ У НАТО

PRVO NAS BOMBARDOVAO, SAD NAS ZOVE U NATO

7 juna 2021

SREĆAN sam što je Crna Gora članica NATO, a nadam se da će joj se pridružiti i ostale države na Zapadnom Balkanu, rekao je u intervjuu za Glas Amerike bivši komandant snaga Alijanse u Evropi Vesli Klark povodom četvrte godišnjice crnogorskog članstva.Klark ističe da je Crna Gora suverena zemlja koja će sama odlučivati o svom doprinosu NATO.

Odluka Severnoatlantskog saveza da primi Crnu Goru kao 29-članicu bila je veoma dobra, a Podgorica se odlučila na taj potez da bi bila deo Zapada, ocenio je penzionisani američki general.​

– To je način da se pokažu principi, da se kultura preusmeri sa 19. veka i korupcije na Balkanu na nešto što više doprinosi ličnim slobodama i ekonomskom razvoju. NATO je bezbednosni temelj koji je podrška Evropskoj uniji u tom pogledu. Mislim da je to bila dobra odluka i nadam se da će je crnogorski narod poštovati – naglasio je Klark.

Klark želi da se Crnoj Gori u NATO jednog dana pridruži i Srbija, kao i celi region Zapadnog Balkana.

– NATO je savetodavna organizacija. Kada diplomate i vojska rade zajedno na određenim pitanjima, to onda utiče na druge stvari i pomaže da se reše druga regionalna pitanja. Kada govorite zajedničkim jezikom o zajedničkim problemima, gradite poverenje među susedima. To je važno. Tako se sprečavaju rat i konflikti – zaključuje bivši američki vojni zvaničnik.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI8 komentara

 1. zolja says:

  narocito poverenje grade turci i grci, hrvati i slovenci, albanci i makedonci, austrijanci i italijani..

 2. Gardista says:

  Srbija ce u nato jedino uci celovita sa isplacenom odstetom od NATO rajha koji u tom trenutku nece postojati.

 3. 1389 says:

  Nada umire zadnja, a Srbija se nada, da će NATO da se razpadne. Vreme radi za Srbiju, niko je nemože naterati da udje u savez sa đelatom i neka tako ostane... U medjuvremenu EU narodi uskoro dolaze do finalne tačke, to će biti interesantno gledati, kako su nekada saveznici postali totalni neprijatelji... Vrlo uskoro, do 2025... Jedva čekam...huhu

 4. Pravda says:

  cudo je da si ti jos na slobodi.

  • jovan says:

   Na slobodi je jer je Srbija okupirana 5.x 2000! I umesto da smo ga priveli pravdi ili likvidirali kao fasistickog zlocinca, izdajnici petooktobarski su izveli puc i obustavili gonjenje. I umesto da sudimo Natofasistima za genocid nad Srbima, DOSmanlije su izrucili fasistickom sudu u Hag nase generale, Karadzica, Mladica, i Milosevica koji su branili srpski narod od Natofasisticke pljackaske horde. Nama je ostalo da prvo sudimo DOSmanlijama, Otporasima, NVO, pa tek kao slobodna zemlja da gonimo Natofasiste. Ratni zlocin i genocid nad srpski narod ne zastareva.

 5. garo says:

  Ovaj zlocinac jos nije krepo. Cudno da je jos ziv!

 6. Strsljen says:

  Belosvetski hostapler,debil,prevarant, lopina....mamicu mu degenerisanu. Mars stoko. Naebacemo se mi vama mamice kad tad dzukelo kaubojska bezrepa.

 7. vanja says:

  Pazite koliko je ovaj covek vest u sprecavanju ratova i konflikata (njegova zadnja recenica)Predvodio je napad na SRJ a zatim falilo je za trunku pa da izazove rat sa ruskim kontingentom na Kosmetu i time sa Rusijom (komandant KFOR-a mu je izjavio te 1999 godine : "necu ipak izazvati treci svetski rat zbog vas")

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *