ПРВО ОБРАЋАЊЕ КРИВОКАПИЋА КАО ПРЕМИЈЕРА и прво обећање које је обрадовало православце

PRVO OBRAĆANJE KRIVOKAPIĆA KAO PREMIJERA i prvo obećanje koje je obradovalo pravoslavce

4 decembra 2020

Novi premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić, na konferenciji za novinare, nakon završetka sjednice Skupštine, zahvalio je na, kako je naveo, permanentnoj podršci.

„Imamo samo jednu obavezu – da vas ne razočaramo. Nijesmo željeli da dajemo nijedno konkretno obećanje jer pretpostavljamo da podaci koje imamo nijesu tačni. Tačan podatak je samo ono sto je tačno nađeno. Sve drugo je pretpostavka. Imamo statistiku koja je čudnovata, koja se razlikuje od podataka određenih ministarstava“, kazao je Krivokapić.Podaci koji dolaze do određenih službi, kako je naveo, vrlo često su takvi da ne odgovaraju stvarnosti.

Kazao je da njegov stil nije kritikovanje nego rad i da će to će biti moto ove Vlade.

„Nije korektno i nema toga koji može napraviti rezultat za dvjesta dana“, naveo je on.

Izmjene Zakona o slobodi vjeroispovijesti, kako je naveo, već su pripremili. „Nadam se da će to biti naš prvi konkretni korak“, rekao je Krivokapić.

Kazao je i da će već prve sedmice imati „intenzivne razgovore sa svim ambasadorima“.

Neće Crna Gora postati druga sprska država

Odgovarajući na pitanja novinara o protjerivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića, Krivokapić je rekao da žali zbog toga što se desilo.

„To što nam procedure omogućavaju, mi ćemo ispoštovati. Znam da nam ne trebaju bilo kakvi problemi. Neće Crna Gora postati druga srpska država. Crna Gora je nezavisna i biće takva do kraja. Insistiraćemo na najboljim odnosima sa svim susjedima, ne po prijateljskoj liniji, nego institucionalno – na obostrano zadovoljstvo“, rekao je on.

Kad je posrijedi Budžet, Krivokapić je kazao da će nacrt biti napravljen do 20. decembra.

„Metodološki imamo drugi pristup, ali ga za deset dana ne možemo napraviti drugačijim, možemo ga korigovati – to zavisi od saradnje sa Centralnom bankom“, rekao je on.

Krivokapić je naveo i da obrazovanje mora da se promijeni.

„Nećemo praviti reformu, ali možemo napraviti drugačiji pristup, koristiti drugačije metode. Djecu učiti da radosni idu u školu, da nema dodatnih časova“, kazao je Krivokapić.

KOMENTARI4 komentara

 1. I Love persida says:

  Eto ti ga njega, nije šija nego vrat, pričaj da ne kažeš slučajno šta konkretno, nijesu tu svi srbi kao ni u srbiji što nisu ali je sama zemlja nezavisna država. Video drug Krivi da je Milo sve već lijepo uspostavio od kada se otcijepio u samostalnu deželu, sada samo gleda da sjedi u Milovu fotelju a sve sporne stvari treba odlagati dok se činjenice same po sebi ne srijede. Ono što ne moraš činiti danas nije ni vrijedno činiti. E vala dobro umrije onaj sveti čovjek Amfilohije da ne gleda dalje gluposti koje slijede, sa time se niti Njegoš ne bi izborio. What about love? Voli bližnjeg kao sebe samog.

 2. Rista says:

  I šta je tu obradovalo "pravoslavce"??? Zar nisu svi u Crnoj Gori pravoslavci? Osim albaneza i par hrvata i muslimana. Zašto se uopšte spominju pravoslavci i njihova "sloboda", ko da su oni neka manjina pa se sad raduju? A čemu se raduju, nisam mogao pronaći nigde. Krivokapić je cica od dva lica iliti oba pandura u jednom. I dobar i loš. Moji preci po ocu su poreklom iz crnogorskih oblasti, ali ja, niti moj otac niti iko od moje rodbine, nikada nismo ni pomislili da smo neki narod crnogoraca. Takav narod ne postoji. Srbi brate mili. Ko Šumadinac iz Šumadije, Sremac iz Srema. Eto, ja sam sada Sremac. Majke im ga spalim krivo kapičke. Taj je već sada produžena ruka Mila. Samo naivni Srbi su mogli da se raduju "padu" Mila i pobedi "opazicije" krivokapićkog. Sačekajte godinu dve i saznaćete ono što ja već znam.

 3. Rolovic says:

  "Krivokapic" je Kriwolka, kripto-jevrej.

 4. uddu says:

  Pa zar on nije profesor po zanimanju?Zato se i dotakao obrazovanja u CG.A ovaj odavde,ovaj naš,je po profesiji navijač-lažov,pa zato nas laže ko navijen !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *