ПРВО ПУТИН, А САД И ШОЈГУ! Русима управо ударен најјачи шамар, неко ће скупо платити због тога!

PRVO PUTIN, A SAD I ŠOJGU! Rusima upravo udaren najjači šamar, neko će skupo platiti zbog toga!

9 aprila 2020

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu zatražio je od predsednika Istražnog komiteta Rusije Aleksandra Bastrikina da pokrene istragu o stranim zvaničnicima odgovornim za rušenje spomenika sovjetskim građanima, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Rusije.

Šojgu je skrenuo pažnju na činjenicu da se „u poslednje vreme vidi porast pokušaja zvaničnika određenih stranih država da falsifikuju istorijsku istinu o odlučujućem doprinosu Sovjetskog Saveza u porazu fašističkih osvajača tokom Drugog svetskog rata“.On je istakao da „najodiozniji predstavnici državnih i lokalnih vlasti“ donose odluke o rušenju memorijalnih spomenika koje ovekovečuju uspomenu na poginule sovjetske građane.

„Konkretno, 3. aprila 2020. godine u Pragu je na inicijativu poglavara okruga Prag 6 Kolarža demontiran spomenik maršalu Sovjetskog Saveza I. S. Konjevu“, podsetio je Šojgu.

Ministar odbrane zatražio je od predsednika Istražnog komiteta da razmotri pitanje „privođenja pravdi lica koja su počinila ova nezakonita dela“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je u utorak zakon o krivičnoj odgovornosti za uništavanje ili oštećenje vojnih grobova i spomenika podignutih u znak sećanja na poginule u odbrani domovine.

KOMENTARI6 komentara

 1. milanm says:

  Cela Češka o tome a ni muk. Tek ce se oglasiti antifašisti u češkoj, ako jejoš koji na živu.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Ehh.. ;-))

 3. Slobodanka says:

  Praško proleće još uvek je aktuelno bez obzira na sve izraženiju krizu unutar EU. Mrvice sa briselskog stola lakše će se dobiti ako se sruši još neki sovjetski spomenik. Eto koliko Česko drži do slobode.

 4. Jan says:

  Sećaju se dobro Česi sovjetskih tenkova. Čudi me da odavno nisu sklonili sve spomenike sovjetske okupacije.

 5. Pera says:

  Za mene cesi se vise ne pisu velikim slovom. Postali su prodana jad i beda. Zadnje mi je prekipelo kad su cuo da su oni i poljaci ukrali medecinsku pomoc koja je bila namenjena Italiji ! O poljacima odavno znam koja su zgadija. Moj pokojni kum logoras, vise je mrzeo poljake nego nemce, zato sto su kapoi, sobne staresine ovlascene od nemaca bili poljaci. MOzete zamisliti koja je to gamad, a postali su bestije kad ih je odavno papa uzeo pod svoje !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *