Prvoslav Davinić rekorder po broju oslobađajućih presuda

Prvoslav Davinić rekorder po broju oslobađajućih presuda

13 jula 2013

i-Prvoslav DavinićSlučajevi u kojima su glavni akteri bivši ministri, političari, direktori državnih i privatnih preduzeća, odgovorni u bankama, sve su brojniji pred domaćim sudovima. Gotovo da nema dana da neko ne bude uhapšen zbog sumnje na zloupotrebu položaja, pranja para ili utaje poreza. I dok su neki već osuđeni, nije mali broj onih koji su zbog nedostatka dokaza oslobođeni krivice.

Zajedničko za postupke koji su okončani izricanjem oslobađajuće presude jeste to da su trajali po nekoliko godina, kao i da su mnogi od onih koji su se našli pred sudom, po nekoliko meseci bili u pritvoru. Pojedini su najavili da će tužiti državu i tražiti naknadu štete, ali ima i onih koji su mišljenja da zbog grešaka nadležnih u pravosuđu ne treba da ispaštaju građani.

Rekorder u oslobađajućim presudama je svakako Prvoslav Davinić, bivši ministar odbrane Srbije i Crne Gore. On je pre nekoliko dana pred Višim sudom u Beogradu po drugi put oslobođen optužbe da je zloupotrebio položaj prilikom ustupanja vojnog broda „Barkasa“ iz viška nepokretnosti VSCG regionalnom centru u Bijeloj, vredan 50.000 dolara.

Ranije, Davinić je oslobođen u aferi „Pancir“, kao i za optužbe da je položaj zloupotrebio prilikom dodele nekoliko stanova pripadnicima Vojske. Protiv bivšeg ministra u toku je još jedan postupak i to u aferi „Satelit“.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *