Prže jaja na kamenju i zemlji

Prže jaja na kamenju i zemlji

9 jula 2013

28469677e1128267369Molim vas, nemojte pržiti jaja na tlu! – apeluje uprava Nacionalnog parka „Dolina smrti“, na zapadu Sjedinjenih Američkih Država.

Park ne može da se izbori sa ostacima jaja koja radoznali turisti prže po kamenju i zemlji, da bi potvrdili reputaciju tog pustinjskog kraja kao najvrelijeg mesta na Zemlji.

Ekipe za čišćenje i održavanje tog nacionalnog parka koji je delom u Kaliforniji, a delom u Nevadi, poslednjih dana su „prezauzete skupljanjem ostataka jaja razbijenih na tlu, kutija za jaja i ljuski“ objavio je Park na Fejsbuku.

„Ovo je vaš park! Molimo vas da bacate otpatke u kante za smeće i više ne pržite jaja na tlu“, poručio je park i zamolio turiste da „koristite tiganje ili aluminijumsku foliju i pokupe ljuske“ ako već žele da eksperimentišu s vrelinom.

Krajem juna, kada je vrućina dostigla 53,2 stepena Celzijusa, jedan zaposleni u parku je na fejsbuku objavio snimak kako prži jaje na tlu, što je očigledno navelo turiste da i sami to probaju.

Park „Dolina smrti“ u sredu će obeležiti 100. godišnjicu rekordne temperature ikada izmerene na Zemlji: 10. jula 1913. temperatura je bila 56,7 stepeni Celzijusa. Zapad SAD je upravo pod talasom velike vrućine sa rekordnim temperaturama u Las Vegasu (Nevada) i Feniksu (Arizona).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *