СИЛА КАКВА НИЈЕ ВИЂЕНА ОД 1945! Русија подигла 300.000 војника! А када видите ДАТУМ схватићете да нико није овако БЕЗОБРАЗНО и отворено испровоцирао АМЕРИКУ! (ВИДЕО)

SILA KAKVA NIJE VIĐENA OD 1945! Rusija podigla 300.000 vojnika! A kada vidite DATUM shvatićete da niko nije ovako BEZOBRAZNO i otvoreno isprovocirao AMERIKU! (VIDEO)

9 septembra 2018

Iako daleko od granica Evrope, ruska vojna vežba „Vostok 2018.“ zatrešće ceo svet.

Naime od 11. do 15 septembra gotovo 300.000 vojnika vežbaće manevre, bombardovanje, ali i elektroničko ratovanje u istočnom i zapadnom Sibiru.Biće uključeni svi rodovi vojske, od mornarice, vazduhoplovstva i kopnenih snaga, a posebni učesnici biće 3.200 kineskih vojnika. Oni će zajedno da simuliraju napad na neprijateljsku flotu i napad avijacije na kopno.

Vojnike će rasporediti na pet različitih vojnih poligona, a zbog Japana, u vežbu nisu uključili Kurilska ostrva oko kojih su u sukobu.Ovu vežbu nadgledaće 91 vojni posmatrač iz 57 zemalja sveta. Najatraktivniji delovi vežbe biće prenošeni uživo na televiziji i internetu…

Međutim, mnogo više upada u oko datum početka velikih ruskih vojnih vežbi. Naime, Putin je za početak odredio 11. septembar, najcrnji dan u istoriji Sjedinjenih Država. Naime, toga dana, 2001. godine pokrenut je masovni napad na Ameriku, kada je u udarima aviona u Kule bliznakinje Svetskog trgovinskog centra poginulo oko 4.000 Amerikanaca. Zasad se čeka reakcije Donalda Trampa i administracije SAD, ovim povodom.

Geopolitički analitičari rusku vežbu vide kao pregrupisavanje i novo utvrđivanje snaga u Aziji i Pacifiku. NATO u oktobru i novembru ima vežbu na severu Norveške. Rusi zbog vežbe na njihovoj granici tvrde da je sever Evrope postao vojni poligon.

Poslednju ovako veliku vežbu održao je SSSR 1981. Zvala se Zapad-81 i u njoj su učestvovali kijevski, beloruski i pribaltički vojni okruzi. U toj vežbi sudelovalo je 100.000 vojnika.

(RT / Kurir)

KOMENTARI9 komentara

 1. Roy says:

  09.11. ili septembar 11.je sotonisticki praznik i svi cionisti pa i putin ga postuju i na taj dan prinose zrtve svom laznom bogu ili bolje reci rogonji. taj dan nema veze sa provociranjem amerike nego je dan koji slave cionisti. 2012.godine septembra 09. u Libiji je ubijen americki ambasador sa jos par clanova ambasade, prije par godina septembra 11. u saudijskoj arabiji je (navodno u stampedu) u meki poginulo oko 4 hiljade ljudi, a ustvari prava istina se ne zna. svaki put oni na taj dan negdje u svijetu naprave zlo i prinose zrtve tako da se ne radujete jer se moze i u beogradu nesto ruzno desiti na taj dan.

  • Sančo Pansa says:

   Slažem se sa Vama, ružno je da Veliki Putin kobajgi sasosjeća sa Amerima a oni mu zagorčavaju život njemu i njegovoj naciji...Ponaša se neuobičajeno za nekog ko radi na Novom svjetskom poredku!!!!Kao da se siromašak pravda i plaši...

  • Deda Micko says:

   In the first addition of Putins book: First Person: An Astonishingly Frank Self-Portrait by Russia’s President it says his mothers maiden name was Shalomovitch – which apparently is a Jewish name. Yet in the second addition, it conveniently changes to Shelomova. A cover up??

 2. teoretičar says:

  Ako dođe do obračuna atomskim oružjem, onda ništa. Ali ako izvedu kompletan III Svetski bez nuklearki, e onda smo gotovi. Ta mašinerija mora biti upotrebljena i proverena. Zašto bi je pravili? A ta mašinerija će potrošiti 50% svih zaliha nafte na svetu u samo godinu dana. Moj proračun, koji je više plod htenja nego znanja. A onda ima da plaćamo naftu suvim zlatom, a kako smo blesavi i zaljubljeni u lemuzine, motorbiciklove, kartinge i sve ostalo što je plod nepravilnog, iliti profitnog razvoja čoveka, plaćaćemo sve što nam zatraže. Rat ima da platimo do zadnjeg centa, profiti kapitalista ima da se udesetostruče i na kraju ćemo biti prisiljeni da se ipak vratimo konjima i volovima, koji će nas proklinjati zbog ponovnog uznemiravanja i zloupotrebe. Problem je što će nas posle rata biti milijardu manje, pa ćemo mi ili vi preživeli plaćati da popunimo i onih milijardu koji neće plaćati ništa. Nije fer, ali profit ne poznaje to stanje svesti.

 3. Velika Metla says:

  Doveli vojsku na ruske granice,a ovaj piše o tome kako je Rusija isprovocirala naci-ameriku????? Auuuuu...........!!! 11.septembra NIJE NIKO napao na naci-ameriku,nego su sami porušili te famozne kule!

  • E.Lirsch says:

   Amin.

 4. Miraš says:

  Kažu da svaki američki predsednik mora da pokrene minimum jedan rat. Za vreme Obame krenuo je sirijski rat i rat u Libiji. Gde će Tramp pokrenuti rat, u S. Koreji ili u Iranu? Ili na nekom trećem mestu? ... Rusija povremeno poziva SAD na zajedničku borbu protiv terorizma koji jeste svetski problem, ali zasad te saradnje gotvo da nema. Npr. krajem prošle godine na pregovorima o Siriji u Astani Aleksandar Lavrentijev, šef ruske delegacije na tim pregovorima, rekao je da se nada da Rusija i SAD boriće se zajedno protiv terorističke grupacije i ogranka al-Kaide, Dzabbata al Nusre u Siriji. U to vreme išla je i vest da je Moskva spremna da saradjuje sa SAD po pitanju Avganistana. Sada u subotu 08.09.2018 iz SAD se čula sledeća izjava: SAD su spremne da predlože svoj plan za borbu protiv terorista u Idlibu, ali nisu voljne da u vezi sa tim pitanjem sarađuju s Rusijom, izjavio je predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD, general Džozef Danford. Navodno američki vojnici smatraju da postoji efikasniji način vođenja antiterorističkih operacija od obične velike operacije u Idlibu. SAD ne govore o saradnji nego o korišćenju američkih snaga i sredstava za pronalaženje terorista — čak i u gradskoj sredini — i o njihovom uništavanju s minimalnim gubicima među civilima“. ZAŠTO AMERIČKE SNAGE TU VEŠTINU SA ŠTO MANJE GUBITAKA MEDJU CIVILIMA NISU PRIMENILE NPR. U RAKI I MOSULU ??? PRAVO PITANJE JE ZAŠTO OZBILJNIJE SARADNJE PROTIV TERORIZMA NEMA? OČIGLEDNO JE DA JE ZA AMERIKANCE TERORIZAM HIBRIDNI OBLIK RATOVANJA. ON PRIKRIVA OTVORENU AGRESIJU NA NEKU ZEMLJU KOJA JE PO MEDJUNARODNOM PRAVU ZAPBRANJENA TE PUSTE NAJPRE TERORISTE DA NAPRAVE OGROMNU ŠTETU STVARANJEM SVEOPŠTEG HAOSA I DA IZAZOVU SLABLJENJE NAPADNUTE DRŽAVE PA SE POSLE POJAVE AMERIKANCI KAO BORCI PROTIV TOG TERORIZMA, ALI ONDA AMERIKANCI NE ODLAZE. Američka igra se svodi na: ZAŠTO JE NAŠA NAFTA ISPOD NJIHOVOG PESKA. Sirijska nafta i gas, libijska nafta, sutra iračka nafta i gas, a za razliku od njih Avganistan nema naftu ali ima zlato i smaragde i drugo rudno blago. Osim toga povećavaju svoja osvajanja u Aziji i sve su bliže Rusiji i Kini. U Avganistanu su počeli vojnu intervenciju još 07.10.2001. godine povodom obaranja kuli bliznakinja u okviru američkog rata protiv terorizma sa ciljem uništenja Al Kaide. Evo još malo 17 godina taj rat traje i ne vidi mu se kraj, bez obzira što su 2014 godine objavili njegov kraj. Upadljivo je da u Siriji u Idlibu rade suprotno - nastoje da zaštite Al Kaidu i njene ogranke.

 5. Miraš says:

  Čemu rusko pitanje SAD o zajedničkoj ili bar uskladjenoj borbi protiv terorizma? Taj cilj najverovatnije nikad se neće ostvariti! Moguće je da nastoje da koliko-toliko ukrote podivljalu i lažnu američku borbu protiv terorizma. Terorizam je očigledno zlo koje niko ne može otvoreno da da brani čak ni Amerika. ... Tamo gde ima najviše terorističkih aktivnosti to je tek predigra za osvajački napad, ili je opomena domaćoj vladi za neposlušnost. Ovakav oblik terorizma počeo je u Avganistanu po zamisli velikog američkog stratega Zbignjeva Bžežinskog sa ciljem da tadašnji SSSR napusti Avganistan, ali se kasnije terorizam nastavio na teritoriji Rusije: 1) 2-3. juna 2000. pet napada čečenskih terorista na više lokacija u Čečeniji ubijeno je najmanje 55 ljudi, 2) 27. decembra 2002. upad bombaša samoubica u vladinu zgradu u Groznom poginulo 60 ljudi, 3) 23-26. oktobra 2002. upad terorista u pozorište Dubrovka. Poginulo, odnosno ubijeno više od 129 ljudi, među kojima i 41 čečenski terorista, 4) 5. decembra 2003. Voz na jugozapadu Rusije bio je meta samoubilačkog napada, iza kojeg su stajali čečenski teroristi. Ukupno je poginulo 46 ljudi, 5) 5. jula 2003. - Napad žena samoubica na rok koncertu u Moskvi, poginuo 15 osoba, dok je 50 povređeno, 6) 6. februara 2004. moskovski metro, terorista samoubica aktivirao eksploziv, poginulo 40 ljudi, a 134 je bilo ranjeno, 7) 24. avgusta 2004. dva putnička aviona dignuta u vazduh, na letovima za Vladivostok i Soči, poginulo 90 osoba. 8) 31. avgusta 2004. napadu na metro stanicu Rišskaja j poginulo 10 ljudi, a oko 50 ranjeno. 9) 01.- 03.09.2004.godine čečenski teroristi napad na školu u Beslanu poginulo 331 osoba a od toga 186 dece, itd. itd. Na to treba dodati lokalne ratove koje je imala Rusija. Očigledno je da su planirali da od ranije ekonomski oslabljenu Rusiju još više oslabe, da se i ona dovede u stanje raspadanja te da samo podigne ruke i preda se svemoćnom Zapadu. Sem što je najveća zemlja sveta ona je po prirodnim resursima najbogatija zemlja sveta.

  • Deda Micko says:

   Raspevani Mirase, sta si hteo da kazes?????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *