ПУЦА САВЕЗНИШТВО!? ТРАМП ПО ДОЛАСКУ У ПАРИЗ БЕСНЕО: Макронов предлог је увредљив!

PUCA SAVEZNIŠTVO!? TRAMP PO DOLASKU U PARIZ BESNEO: Makronov predlog je uvredljiv!

10 novembra 2018

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da je predlog francuskog predsednika Emanuela Makrona o evropskoj vojsci veoma uvredljiv.

“Predsednik Makron je upravo predložio da Evropa formira sopstvenu vojsku kako bi se zaštitila od SAD, Kine i Rusije. Veoma uvredljivo. Možda bi Evropa trebalo prvo da plati svoj pravičan deo NATO, koji u velikoj meri finansiraju SAD”, napisao je Tramp na Tviteru u trenutku kada je njegov predsednički avion sletao kod Pariza.

Donald Tramp i njegova supruga Melanija stigli su večeras u Pariz gde će ovog vikenda prisustvovati komemorciji stote godišnjice od završetka Prvog svetskog rata.

Tramp je jedan od 70-ak zvaničnika pozvanih na komemoraciju. Predsednički avion „Er fors uan“ sleteo je oko 22.00 sata na međunarodni aerodrom Orli.Ovo je Trampova druga poseta Francuskoj od izbora, posle posete 14. jula prošle godine koju redovno pominje s velikim oduševljenjem. Makron je ove nedelje izjavio da Evropa neće moći da se brani bez „prave evropske vojske“ i upozorio na porast nacionalizma.

On je rekao da, suočeni sa Rusijom na granicama, koja je pokazala da može da bude preteća, moramo imati Evropu koja sebe brani sama i ne zavisi od SAD. Makron je apelovao da se treba zaštititi „od Kine, Rusije pa čak i SAD“, podsećajući na odluku Vašingtona da se povuče iz sporazuma o nuklearnom razoružanju iz iz 1980-tih.

On je rekao da će glavne žrtve te odluke biti Evropa i njena bezbednost.

KOMENTARI7 komentara

 1. Deda Micko says:

  Otvaram konkurs: ko je od zapadnih politicara najveci kreten. Glasajte!

  • živoder iz Oseka i Ovčare says:

   Konkurs je nemoguć jer kandidata je neverovatno puno. Još kada bi se ocenjivali narodi, ovi sa Zapada bi osvojili 1.mesto skupa sa muslimanima na rangu po kretenskom IQ nivou.

 2. raikkonen says:

  sta to znaci, da ce rusija kina i kravarija skoro da siluju staru damu?..a stare dame su eksluziva samo za mikrona??

 3. Velika Metla says:

  Ko to vama zavrće ruku u laktu da morate plaćati vojnu zaštitu bilo koga? Sem vaše zaštite! Pokupite prnje i marš iz Evrope,tako da ništa nećete morati ništa više plaćati! Koga bre vi pravite budalama? Kad je ta vaša nacistička tvorevina dala nekome nešto,a da ga nije petostruko naplatila? Nikome ništa! Na kraju krajeva,i ne treba da dajete nikome ništa naravno,sem da pustite čestiti svet na miru! Idite kući JENKI,pun je "vršnjak" svakome,od vaše velike "brige" za čovečanstvo! Tako ćete i sebe spasiti,jer nećete morati "plaćati" ni za čiju bezbednost! Ovaj svet treba da se čuva od vas,jer ste vi jedini agresor na planeti!

 4. olovka piše srcem says:

  Klasičan reket, to primenjuju svi kriminalci i banditi još od Al Kaponea. Ovi što su dobrovoljno ušli u nato i treba da plaćaju, zaslužili su, ovce su za šišanje!

 5. padre says:

  Pa ti budi uvređen, koliko su te puta samo tvoji uvredili, pa ništa, samo tvituješ i pretiš, sad ču ja vama sve po spisku, !pa pojedeš hamburger

 6. milorad says:

  Heh pa OKUPATOR se ljuti kada mu se kaže da je OKUPATOR.NEMA SLOBODNE i NEZAVISNE države u EU. SVI su VAZALI USA u većoj ili manjoj meri i to se SADA VIDI.Sve više je uočljivo da su pod mekom okupacijom a bogami neki , i pod PUNOM vojnom okupacijom(italija i nemačka):Jedino RODJACI u engleskoj imaju SVE ingerencije slobodne i nezavisne države SEM VOJNIH, tu amerika komanduje ali englezi se ne,bune jer TO JE NJIHOVA ARMIJA TAKODJE:)Otprilike kao kad bi neko rekao da republika srpska nema veze sa srbima i srbijom:)Dobro je da se vidi sad šta je šta i KO je KO.Razgovori i pregpvori sa bilo kime osim USA su gubljenje vremena i ZAMAJAVANJE nesrećnika koji treba da pregovara sa njima, otprilike TOPLO-HLADNO igrica koju su oni dovoljno dugo igrali SA NAMA i to je konačno postalo PROVIDMO.Ma na nos će da im svima izadje napad na jugoslaviju, prokleće dan kada im je to palo napamet, mnogo toga se razotkrilo i mnogo toga se poremetilo sa tim potezom, svet više neće biti nikada ni BLIZU nekog ujedinjenja pod kapon jednog LIDERA i SUPERSILE.Amerika je prokockala i uništila SVAKU ŠANSU da se to ikada više desi.Pohlepne,glupave BUDALE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *